+31648793989 tess@tessschuurman.nl

6 maanden in het arbeidsproces

6 maanden in het arbeidsproces alweer. Jeetje wat gaat snel. Time flies when you’re having fun. En ja, fun heb ik zeker. Leuk bedrijf, leuke collega’s wat wil je nog meer. Ik heb natuurlijk al een paar keer een blog geschreven over doen wat je leuk vindt en genieten van alles wat je doet. Heel eerlijk, als ik deze functie op internet was tegengekomen, had ik er waarschijnlijk nooit op gereageerd. De functie titel en omschrijving waren zo anders dan waar ik dacht dat ik naar op zoek was. Echt niet iets waar ik naar zou kijken. En als je op zoek gaat naar iets wat je kan, iets wat je leuk vindt, dan zegt een functie titel dus niet altijd genoeg. Dat is dan weer het geluk hebben dat het via via is gegaan. En geluk, dat kon ik wel gebruiken na anderhalf jaar zonder werk!

Weer aan het werk

Weer aan het werk, dat is een heel nieuwe uitdaging. Van anderhalf jaar niets doen, nou ja niets, niet werken, naar 5 dagen in de week. Niets doen was het natuurlijk niet, ik heb cursussen gevolgd, stage gelopen, maar ik was in principe gewoon 7 dagen per week thuis. En regelde ik alle huishoudelijke dingen, alle sport verplichtingen van de kinderen en mijn eigen sport/ontspanning momenten. Nu ben ik 5 dagen in de week op kantoor, 32 uur aan het werk en ik moet bekennen dat is wennen.

En dan heb ik het niet zo zeer het werken, daar rol je eigenlijk zo weer in. Nee het vinden van de juiste balans, werk – privé dat is wennen. Wat ik zei, ik regelde alles, het huis, piano, school en sport. En dan moet je ineens weer even logisch nadenken over de logistiek . Wie is wanneer thuis en kan wat oppakken. Echt enorm wennen en niet alleen voor mij.

Mentale achtbaan

Mentale achtbaan? Ik hoor je er een vraag bij stllen hoezo? Je bent toch weer aan het werk, hebt weer een normaal gesprek alles is toch weer koek en ei? Ja en nee.

Ja ik ben weer aan het werk, maar nee, niet alles is koek en ei. Een langere periode thuis, zorgt voor onzekerheid.