+31648793989 tess@tessschuurman.nl

Van hardloper naar triathleet

is dat eigenlijk wel zo makkelijk?

Sinds jaar en dag ben ik hardloper, om wel meer te kunnen trainen, maar om de kans op blessures zo klein mogelijk te houden, ben ik ook sinds kort op de racefiets te vinden.
Twee keer ben ik nu bij een triathlon gaan kijken en ik ben wel gecharmeerd geraakt van deze sport. Toen er aan mij werd gevraagd ga jij ook ooit een triathlon doen, zei ik eerst heel stellig :”hell no!”. Toch is er op dat moment een klein zaadje in mijn hoofd geplant. Een ieder die mij een beetje kent, weet ook dat ik op sportief gebied niet snel een uitdaging uit de weg ga. Dus toog ik ook naar het zwembad, want iets in mij zei ik kan zwemmen! Ehm…. daar ben ik heel snel van teruggekomen, ik kan blijven drijven en zwemmen is dus echt een heel andere discipline. Daar ligt dus nog een kleine extra uitdaging.

In mij leeft af en toe een kleine “Pippi Langkous” en ik denk regelmatig, ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan….
Nu heb ik me dus gewoon ingeschreven voor de Challenge Almere van volgend jaar, maar weet eigenlijk helemaal niet waar ik aan begin en wat ik er allemaal voor nodig heb. 

Gelukkig is dat iets, wat ik in het komende jaar kan gaan ontdekken.

Spannend, maar ik heb er zin in!

 

Triathlon afstanden
Halve van Haarlem

Halve van Haarlem

De halve van Haarlem is al weer twee weken gelden, maar soms komt het er even niet van om te schrijven. Sinds ik loop op power met de voetpot van Stryd, kan ik op een bepaald vermogen lopen en hoef ik niet na te denken alleen een bepaald wattage vast te houden. Bij de...

Lees meer
Banen zwemmen

Banen zwemmen

Ok ik moet er aan geloven, wil ik straks 1900 meter kunnen zwemmen, dan moet er getraind worden. En dat lukt alleen maar door banen te gaan zwemmen in het zwembad. Open water zwemmen doe ik nog even niet, moet nog even sparen voor een wetsuit.Zwemmen is (hopelijk nog)...

Lees meer
Zwemmen

Zwemmen

Zwemmen is dus niet mijn ding, maar wel een onderdeel van de triatlon. !,9 kilometer klinkt niet ver, maar ik kom op dit moment nog niet verder dan 800 meter, in blokken van 200 meter en dan moet ik echt even stoppen en op adem komen. Ook heb ik nog regelmatig last...

Lees meer
Triathlon afstanden