+31648793989 tess@tessschuurman.nl

De halve van Haarlem is al weer twee weken gelden, maar soms komt het er even niet van om te schrijven.

Sinds ik loop op power met de voetpot van Stryd, kan ik op een bepaald vermogen lopen en hoef ik niet na te denken alleen een bepaald wattage vast te houden.

Bij de grachtengordel pakte dat prima uit, dus was het ook wel een optie voor de Halve van Haarlem. Ik merkte echter, in de week voor de wedstrijd, dat het mij de verkeerde druk mee gaf. Ik voelde me niet lekker bij dat wat ik zou kunnen lopen. En dan is 21 km natuurlijk ook wel een eind.

Het strijdplan werd een plan van gewoon lopen op gevoel en kijken wat er mogelijk is. Lanzamer beginnen en dan door gassen in het laatste stukje van de race.

Door het plan te laten varen, kwam er weer ontspanning in mijn lijf en hoofd, prima ingrediënten voor een lekkere loop.

Ik stond behoorlijk achteraan bij de start. Eigenlijk is dat heel irritant, maar ook weer goed. Je begint dan inderdaad langzamer, maar je moet ook slalommen om mensen in te halen. In hetveerste gedeelte van de run gaat dat prima, maar bij het wapen van Kennermerland stroopt het op en ben je uit je ritme.

Daarna via Kraantje Lek de duinen in en daar ging het eigenlijk heel erg lekker. Ik vergiste me wel even in de afstand, zodra je richting de Zeeweg gaat, had ik het gevoel dat ik bijna de duinen uitwas, maar dat viel nog even tegen. Nog een paar gemene duinen kwam ik tegen en dat was ook getvstuk dat ik even last van de warmte had. Ik kon even de warmte niet kwijt..

Aan het begin van de Zeeweg heb ik heel even wat gas terug genomen. Even een beetje bijtanken om vervolgens weer te versnellen. Home stretch, je ruikt de stal en dat zorgt er toch altijd voor dat je net wat sneller kan.

Het laatste stukje, Houtmanpad en door de wijk richting Zijlweg, vind ik geen lekker stuk. Je bent al vermoeid en dan is het wegdek echt slecht. Dubbel opletten dus. Langs DJ steffen en renden die er spontaan stonden om mij het laatste zetje naar de finish te geven!!!

Eindtijd 1:42:57 echt super tevreden. Ik dacht mijn snelste tijd, maar die heb ik 8 jaar eerder gelopen. Dus als je er zo over denkt, was ik vandaag gewoon echt wel snel.

Een mooie loop en ik ben heel tevreden. Ja, ik wil altijd wel sneller, maar dit was wat het was die dag.