+31648793989 tess@tessschuurman.nl

Ok ik moet er aan geloven, wil ik straks 1900 meter kunnen zwemmen, dan moet er getraind worden. En dat lukt alleen maar door banen te gaan zwemmen in het zwembad. Open water zwemmen doe ik nog even niet, moet nog even sparen voor een wetsuit.
Zwemmen is (hopelijk nog) niet mijn sport en ik merk aan alles in mijn lichaam dat als ik bedenk dat ik moet zwemmen er van alles gebeurt. Geen zin is de grootste, maar misselijk, diarree, extreme vermoeidheid alles is wel langs gekomen de afgelopen weken.

Gisterenavond heb ik de stoute schoenen aan gedaan en ben in de auto gestapt naar het zwembad gereden. Geen idee wat er aan de hand was, maar ik kon al ongeveer nergens parkeren, zo druk was het. Nu ben ik dus nog helemaal geen held in het water dus drukte werkt niet helemaal goed voor mij. En ja, ik weet het straks bij de triathlon in Almere ben ik niet de enige in het water, maar nu zo in het begin, werkt dat gewoon nog niet helemaal goed voor mij.

Bij de kassa even nagevraagd of het extreem druk was en in mijn ogen was dat ook zo, dus ik zat al weer in de twijfel stand. ongeveer 20 mensen waren al binnen (het zwembad was net open), dus piet paniek die ik ben, heb me omgedraaid en ben weer naar huis naar de veiligheid van de bank gegaan.

Woensdagochtend training

Dus nu woensdagochtend maar weer proberen. En ik moet toegeven, vanmorgen was de drempel echt weer bizar hoog wat echt apart is, want als ik ’s morgens vroeg ga rennen heb ik daar totaal geen last van. Maar ik ben gegaan, en ik denk dat het net zo druk was als gisteravond. Alleen nu had ik het niet gevraagd en was ik al in badpak.

Borstcrawlen tussen snellere en meerdere mensen, ik moet er echt aan wennen. Ik kan zo moeilijk de focus houden dan, zodra mijn gedachten ergens anders heen gaan dan op mijn ademhaling, dan is er een kleine kortsluiting en panikeer ik. Als ik dit benoem word ik aangekeken alsof ik een idioot ben (ben ik natuurlijk ook wel een beetje, want wie doet er nou 3 sporten als 1 of 2 ook prima is, maar dat terzijde). Iemand die iets zegt waar niemand anders last van heeft. Net zo goed dat ik misselijk en duizelig word, dat hebben ze ook nog nooit meegemaakt. Oh well…

Banen zwemmen

Ik lag dus in de borstcrawl baan met 1 andere man. Deze man bleef gewoon keurig aan 1 kant van de baan en ik ben aan de andere kant van de baan mijn ding gaan doen. 200 meter achter elkaar en dan even rusten. Als dat voor nu het regime is, dan is het zo. En als het werkt dan werkt het. Ik merkte wel dat ik prima bezig was, tot ik ineens over iets anders ging denken, ik zag de klok en dacht er over na of ik op tijd terug zou zijn om Thije uit te zwaaien….paniek in de ademhaling. Ook merk ik dat toen er een extra persoon bij kwam en we rondjes in de baan gingen zwemmen, ik na het praten met ze weer minder geconcentreerd was en dus de ademhaling niet goed ging.

Al met al heb ik 750 meter gezwommen, moest daarna ongeveer aan het zuurstof en echt even op adem / tot rust komen alvorens ik onder de douche kon springen. Veel werk dus nog aan de winkel. Stap voor stap, ehm stroke for stroke….

Volgende keer met badmuts, misschien daardoor wat minder water in mijn oren, dus minder duizelig ­čśë