+31648793989 tess@tessschuurman.nl

Wat heb je allemaal nodig voor een Triathlon? Wat is echt noodzakelijk en wat is leuk voor erbij? Na een middagje op internet doorbrengen zie ik door de bomen het bos niet meer. Wat is er veel, veel keuze, veel dingen waar ik het nut nog niet van inzie en om heel eerlijk te zijn, ik heb gewoon geen idee wat er nodig is.

Drie sporten waar je iets voor nodig hebt, dus ik ben maar begonnen om per sport een lijstje te maken en zo wat meer duidelijkheid voor mezelf te krijgen en natuurlijk om een kostenplaatje te krijgen, want het is allemaal een stuk prijziger dan hardlopen alleen.

Hardlopen

Omdat hardlopen de sport is die ik al jaren beoefen, ga ik er nu even vanuit dat ik, voor nu, alles heb wat ik nodig denk te hebben. Qua training gaat dat ook nog prima, ren ik 4 keer per week, maar misschien moet ik dat wat minderen en wat meer aandacht gaan besteden aan de andere sporten…Nog wel even de Heemstedeloop op 29 oktober ( 5 & 10 kilometer) en de Zevenheuvelenloop (15 km) op de planning, daarna ga ik mijn trainingen onder de loep nemen.

foto gemaakt door https://renatajansen.nl/

Fietsen

De racefiets heb ik, weliswaar (nog) geen triathlon fiets, maar op dit besje moet ik toch een eind komen de komende maanden. Nu het weer echt herfst weer aan het worden is, vroeg ik me wel hardop af of ik dan nog zo vaak op de fiets spring. Koud en zonnig daar kun je je op kleden, maar als het waait en regent (zoals afgelopen zondag) tja, dan zie ik mezelf niet zo snel op de fiets springen. Wat zijn dan de mogelijkheden. Je kunt genoegen nemen met minder fietsen, minder kilometers maken. Ja dat kan, maar dan ken je mij nog niet. Dat wil ik dus niet dus wil ik binnen kunnen fietsen, of in ieder geval niet op de weg. Een fietstrainer dus….

Fietstrainer – na dit middagje onderzoeken weet ik dat ik een direct drive wil (geen gedoe met het wisselen van een band of een wiel). Ik heb mijn lijstje teruggebracht tot de Wahoo Kickr Core, de Zwift Hub Classic of de Elite Suito. Makkelijk toch? Nee hoor, de één is met een cassette (welke cassette zit er eigenlijk op mijn fiets?) en de ander is zonder. En dan heb je daarin ook nog de keus of je met of zonder Zwift abonnement neemt.

Plus, kijk maar naar de foto hierboven, het is tijd om andere schoenen en andere pedalen op mijn fiets te gaan zetten. Tijd om wat meer stapjes te gaan maken en nog efficiënter te gaan fietsen.

Zwemmen

Ik zwem nu in een zwembad, en hoe vervelend ik dat af en toe ook vind, omdat het te druk is, mijn techniek echt nog niet goed is, en ik gewoon echt nog enorm moet wennen aan dat zwemmen, is dat voor nu prima. Dat betekent ook dat ik voor nu aan mijn badpak, badmuts en brilletje genoeg heb. Nog geen wetsuit en trisuit, nu nog even niet….

Herfst en winter

Lang verhaal kort, om de herfst en de winter door te komen heb ik nu het meest aan een fiets trainer, fiets schoenen, plaatjes en clickpedalen.

Het is allemaal veel en nog niet allemaal duidelijk, dat lijstje zal ik later toevoegen en aanvullen waar nodig.

Gelukkig nog genoeg tijd om alles uit te zoeken, aan te schaffen als dat nodig is en te testen.