+31648793989 tess@tessschuurman.nl

Lief 2016,

In december kijken mensen altijd terug naar het afgelopen jaar en een beetje vooruit naar dat wat komen gaat. Eigenlijk wil ik beide zo min mogelijk doen. Je kunt het beste in het hier en nu leven en niet te veel omkijken. Hier kun je namelijk niet zo heel veel meer aan doen. Je kunt er van leren en dat heb ik gedaan! Je was met recht een bewogen jaar te noemen. Een jaar met obstakels, hoge pieken, maar ook wel een aantal (diepe) dalen. Toch heb ik niet de idee dat je mij er onder hebt gekregen. Au contraire, ik denk dat ik er weer sterker door ben geworden en ik met heel veel positieve energie in de startblokken sta voor 2017! En zoals ik al in een eerder blog heb gezegd… de weg naar succes is geen rechte weg.

Veel lessen geleerd

Afgelopen jaar heb ik veel lessen geleerd, wat op zich soms best wel apart is als je werkzoekende bent. Om te beginnen zijn er een aantal opleidingen die ik gevolgd heb. Ik zal niet in detail treden over al mijn online escapades, die zijn in mijn voorgaande bloggen te lezen. Ook heb ik opleidingen gevolgd om mijn omscholing naar online marketing te realiseren. Zelfs nu nog, het einde van het jaar, ben ik bezig met leren. Investeren in jezelf is de beste investering die je kunt doen. En vroeger of later betaald het zich terug.
Ook persoonlijk heb ik veel geleerd, want wat is het een mentaal spelletje wat ik aan het spelen ben. Ook hier veel pieken en dalen en dan is het de kunst om de dalen zo ondiep mogelijk te maken. Om zo snel mogelijk weer positief te denken na een tegenslag. En heus balen mag, even helemaal erdoorheen zitten mag ook. Alleen in de wereld van een werkzoekende moet je dit niet te lang doen. Je moet je rug rechten en weer doorgaan. Dat doe ik dus ook, schouders naar achteren, borst vooruit en hoofd omhoog! Gaan met die banaan!

Confronterend

Ook was het jaar enorm confronterend, zowel privé als zakelijk. Eigenlijk zit er nu helemaal geen scheidslijn tussen privé en zakelijk. Als je werkzoekend bent en dus veel thuis en veel op school en het hockeyveld loopt alles dwars door elkaar heen. Ik probeer mijn kinderen zoveel mogelijk uit te leggen, maar je wilt ze ook niet te veel ‘lastig’ vallen en ze gewoon lekker kind laten zijn. Een van de meest confronterende, maar ook een van de meest relativerende, opmerkingen vond ik wel die van mijn zoon:
“Ja maar mam, hoop er nu maar niet te veel op, tot nu toe is het niet gegaan zoals jij wilt en je hebt nog steeds geen werk.” BAM even weer met beide benen op de grond.
En ik ben ook tegen een muur aan gelopen. Ik was er even helemaal klaar mee, solliciteren even niet, ik had er geen zin meer in. Mooier dan dit kan ik het niet maken. Wel heb ik dit jaar geleerd hoe ik dit weer om kan zetten. Hoe ik dit weer in het positieve krijg. En dat gaat de ene keer makkelijker dan de andere keer.
Maar zoals ik al eerder schreef, ik sta in de startblokken voor 2017, ik ben er klaar voor en heb er zin in!

Maak ik me dan geen zorgen?

Jazeker maak ik me af en toe zorgen. Over een maand of 6 houdt mijn uitkering er mee op en dan hebben we een heel andere uitdaging. Maar dat is pas over 6 maanden, dat is niet nu. En ik had nu juist gewoon besloten om in het hier en nu te leven en te genieten van ieder moment. Dat kan je niet als je je zorgen maakt over iets wat pas over een half jaar is. Dus ik zet de zorgen even opzij en ga genieten van het hier en nu!

Goede voornemens en (nieuwe) doelen stellen

Het begin van het nieuwe jaar is bij uitstek het moment om goede voornemens te maken. Niet meer drinken, afvallen, meer hardlopen. Vaak zijn het dit soort voornemens. Ik noem ze dan ook liever doelen. Doelen kun je namelijk wat tastbaarder maken, SMART doelen stellen voor 2017. De afgelopen week heb ik er over na gedacht, maar ze staan nog niet allemaal op papier. Ik ga ze hier ook niet allemaal delen. Mijn grootste doel uiteraard wel. Ik wil weer werken, in loondienst, als zzp-er of freelancer alles is wat dat betreft mogelijk en ik weet zeker dat dit mij gaat lukken! Voor 30 juni 2017 ben ik weer onder de pannen.

Dankbaar

Als laatste wil ik met jullie delen waarvoor ik dankbaar ben. Want ondanks alle dalen, die muur waar ik tegen op ben gelopen, de directe rechtse in mijn gezicht en ondanks het feit dat ik nog steeds werkzoekend ben, ben ik ook dankbaar. Dankbaar voor de onvoorwaardelijke liefde en steun van mijn familie, ook toen ik het niet zag zitten. Dankbaar voor mijn vrienden die mij met raad en daad bijstaan, dankbaar voor de (af en toe) volslagen vreemdelingen die het mij gunnen en me weer de goede kant opsturen. Dankbaar voor de lezers van mijn blog en alvast dankbaar voor mijn nieuwe werkgever omdat je mijn talenten en kwaliteiten waardeert!

Ik wens jullie allen een spetterend en knallend uiteinde en alvast een gelukkig, gezond en vruchtbaar 2017!