+31648793989 tess@tessschuurman.nl

Dubbel hockey weekend.

Eigenlijk is het van de gekke. In deze drukke tijden met Sinterklaas is het fijn als je even een weekendje vrij hebt. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind hockey namelijk het leukste wat er is. Maar voor die kinderen is het echt druk.

Spanningsboog

De spanningsboog is al heel strak gespannen en dan is en zaterdag op het veld en zondag in de zaal echt wel veel.

Zaalhockey

Zaalhockey is in mijn ogen het leukste wat er is en zo ontzettend leerzaam dat ik het toejuichen dat we dit weer doen. Er is alleen een heel klein probleempje en dat is de zaal capaciteit. Er zijn te veel teams en er is te weinig zaalaccommodatie. Wat krijg je dan… Je hebt training op het moment dat er ergens een zaal is en wanneer er tijd is. Kortom gekkenhuis.

Te veel hockey

Ik kan mij dan ook heel goed voorstellen dat kinderen stoppen met hockey. Het is chaotisch en druk. Wat een gemiste kans is dat dan toch. Dit moet toch beter en praktischer opgelost kunnen worden.

Druk weekend

Even terug naar het afgelopen drukke weekend zaterdag op het veld en zondag twee wedstrijdjes in de zaal. Na het onnodige verlies de week ervoor, maakte ik de jongens er op attent dat we deze zaterdag echt een stapje extra weer mochten zetten om toch zeker een punt te halen. De jongens vonden dat ze moesten winnen. Gelukkig de juiste spirit.

Afgekeken

Wij waren iets te vroeg op de club en keken hoe de jongens C1 hun warming up aan het doen waren. Lekker actief bezig en meteen in de flow voor de wedstrijd. En aangezien wij nog wel eens een uitdaging hebben met de concentratie en in de wedstrijd flow komen, heb ik deze oefening afgekeken en vervolgens gelijk toegepast in onze warming-up. De jongens waren goed bezig en je zag de oefening ook terugkomen in de wedstrijd. Wij waren iets te vroeg op de club en keken hoe Jongens C1 zijn warming up aan het doen was.

Spons

Waar ik een spons ben als het iets is waar ik bovenmatige interesse voor heb, met andere woorden, ik neem het snel op, leer er van en pas het toe. Mijn jongens zijn nog wat jong, maar ook op deze leeftijd zie je dat die gassies toch dingen aan het opnemen zijn en proberen het toe te passen. En dat is echt wel het leukste wat er is. Als je ziet dat ze naar een hoger niveau willen, dat ze willen leren en groeien. Met strijd tot de laatste minuut, stapten ze als overwinnaar van het veld. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. Het gaat om de koppositie, wie wordt er winter kampioen, zonder extra druk op de wedstrijd te leggen ­čśë Spannend dus!

Zondag in de zaal

En daar stonden we dan zondag ochtend om 8.30 in de zaal. We hadden zaaldienst dus de balken leggen, zorgen dat het scorebord er staat en pas om 9.15 spelen. Veel te vroeg dus…We hebben wel de jongens in alle rust de spelregels kunnen uitleggen en ik denk dat dat heel goed is geweest, maar dit is volgende keer zeker niet nodig. De poule in de zaal is wat zwaarder dan op het veld, in die zin dat we tegen veel tweede jaars D spelen.

Weer winnen

Twee wedstrijden spelen en gewoon weer winnen! Wat een toppers die jongens, veel strijd en de wil om met zijn allen te winnen! Het wordt steeds meer een team. Nog een paar stoorzenders hier en daar die het lastig vinden om de wedstrijd focus te hebben, maar het gaat steeds beter! Al met al een heerlijk hockey weekend. Omdat we een inhaal wedstrijd op het veld hebben, volgende week nog een keer en dan voorlopig ‘alleen maar zaalhockey’!