+31648793989 tess@tessschuurman.nl

Een dag vol inspiratie - tessschuurman.nl

Een dag vol inspiratie

Een dag vol inspiratie? Gek, ja misschien wel. Vandaag is een dubbele dag. Een dag waarop we een verjaardag vieren en tegelijkertijd een groot gemis vieren. Tijd heelt alle wonden is het cliché antwoord van velen, een dooddoener maar over het algemeen wel waar. De grote pijn gaat weg, maar er ontstaat een leegte en het lijkt soms of deze leegte steeds groter wordt. En toch ondanks alles of misschien wel gewoon dankzij alles zie je alles gewoon in het juiste perspectief…

Klaagzang

Wordt dit blog dan een klaagzang? NEE hoor, zeker niet, maar je bent altijd vrij om hier te stoppen met lezen….

Gemis

Datgene wat mij het meest pijn doet naast het gemis, is het gemis aan herinneringen. De mooie herinneringen blijven, maar het gros aan herinneringen wordt minder. Je maakt ook geen nieuwe meer. Dat is lastig, nee, dat vind ik lastig. En ja noem mij maar een emotionele muts, maar op dagen zoals vandaag staan de tranen sneller in mijn ogen. Ik zorg er natuurlijk wel voor dat ik op deze dagen geen ingewikkelde afspraken heb, geen belangrijke meetings niets van dat alles, vandaag zit ik even in mijn eigen bubbeltje.

Inspiratie

Wat is dan de inspiratie die ik uit deze dag haal?

Eigenlijk zo ontzettend simpel…

YOLO zoals mijn kinderen roepen, CARPE DIEM zoals wij “ouwe lullen” zeggen, maar het komt op hetzelfde neer en het is van iedere dag. Omdat het zomaar ineens voorbij kan zijn, is het zonde om te lummelen, om in je verdriet weg te kwijnen (al is dat soms ook best nuttig en lekker) en om niets te doen. Kom je bed uit, geniet van het (aanhoudende) mooie weer, pluk de dag, geniet van de meest belangrijke dingen in leven, geniet van je familie en je vrienden, zeg dat je van ze houdt! Wees lief voor elkaar en doe alleen die dingen waar jij voldoening uit haalt. Maak mooie herinneringen!

Dankbaar

Iedere dag bedenken wij, na het voorlezen, 2 dingen waar wij die dag dankbaar voor zijn. Of zoals wij zeggen, wat vond je het aller aller leukste vandaag?
Ik weet zeker dat mijn dingen vandaag zijn dat ik dankbaar ben voor de prachtige herinneringen en lessen die ik geleerd heb!

Een dag vol inspiratie-tessschuurman.nl