+31648793989 tess@tessschuurman.nl

(G)een gelukkig huwelijk? - tessschuurman.nl

(G)een gelukkig huwelijk?

Een huwelijk, daar stap je toch met volle overtuiging in. In goede en slechte tijden, tot de dood ons scheidt. Je kent al die “zoetsappige” teksten wel. Maar er zit een kern van waarheid in. Soms lopen de dingen gewoon niet helemaal hoe je gedacht had. Soms pakken gemaakte keuzes niet al te gelukkig uit. Het huwelijk is eigenlijk een mooie metafoor voor een baan. Sommigen onder ons gaan echt de verbintenis aan, in goede en slechte tijden, “tot de dood hun scheidt”. Anderen hebben zoiets van ach we zien wel, en weer anderen geven het geen eerlijke kans, kiezen de makkelijke weg en stappen eruit.

Speel ik mooi weer of geef ik mezelf bloot?

Speel ik mooi weer of geef ik mezelf bloot? Social media is bij uitstek de plek om mooi weer te spelen. Kijk eens hoe goed ik het heb? Kijk eens hoe leuk we het met z’n allen hebben! Gelukkig zijn jullie ook wel eens anders van mij gewend. De afgelopen tijd heb ik af en toe ook mijn iets minder mooie momenten met jullie gedeeld. En omdat ik op mijn blog tot nu toe alles met jullie gedeeld heb, deel ik dit ook met jullie. Zonder al teveel in details te treden (dit keer), komt het er op neer dat ik afgelopen vrijdag met mijn fietsje weer in de trein naar huis ben gegaan en dat ik achter mijn computertje kruip om wederom op zoek te gaan naar werk.

Rug rechten, schouders eronder en gas geven!

Mijn best gelezen blog tot nu toe is die van vorige week geweest. Mijn marketing plan, mijn plan van aanpak om die nieuwe (droom) baan te vinden. Dat is dus het stappenplan wat ik er weer bij pak. Opkrabbelen, mijn rug rechten en zet ik de schouders eronder. Terug naar de basis, naar mijn marketing plan, mijn plan van aanpak. Het heeft eerder gewerkt dus nu ook gewoon weer. En ja als ik het zo opschrijf lijkt het zo makkelijk. Het lijkt zo makkelijk om gewoon de draad weer op te pakken, maar schijn bedriegt soms.

Bij de pakken neer zitten

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik niet snel bij de pakken neer ga zitten. En al lijkt het of ik terug bij af ben, dat valt wel mee hoor. Het is wel zo dat ik weer even goed alles op een rijtje moet zetten, wat wil ik en wat kan ik.

Drive en focus

Toen ik in mijn jeugd begon met hockey, heb ik op een bepaald moment besloten dat ik zo goed wilde worden dat ik in het Nederland elftal zou komen. Dit is ook gelukt, ik werkte er keihard voor, was zo goed, ik kwam in het Noord-Hollands en vervolgens het Nederlands. Bij beide heb ik de jeugd doorlopen. Toen al had ik de drive en de focus om mijn doel te bereiken, dus waarom nu niet! Hard werken, goede doelen stellen, strakke plannen maken en daar waar mogelijk genieten van het mooie weer ;-). Ik ben en blijf een happy camper, mij krijg je er niet snel onder!! Ik kreeg net nog het compliment een power vrouw te zijn! Die steek ik in mijn zak 😉

Op zoek naar een gelukkig huwelijk

Ik ben een ‘sucker’ ik geloof in ‘for better for worse, till death do us part and we life happily ever after!’ Ik ga er voor, ik ga op zoek naar dat gelukkige huwelijk, een baan voor de langere termijn en ik start mijn eigen bedrijf, maar daar over volgende week meer….