+31648793989 tess@tessschuurman.nl

Photocredits Renatajansen.nl

Heemstede Loop 2017

Heemstede Loop 2017 the day(s) after. Hoe zal ik op staan, hoe voelt mijn voet, mijn hele lijf na het rennen van de 5km . De vakantie is weer voorbij dus echt heel veel tijdom er bij stil te staan en langer in mijn bed te blijven liggen, heb ik niet. Ik “spring” mijn bed uit en wandel naar de douche…en ik voel niets! Ja mijn boven benen een beetje, maar verder echt helemaal niets! Niet te vroeg juichen, dat heb ik de afgelopen twee jaar wel geleerd, maar tot nu toe, helemaal niets!

Gezonde teleurstelling

Gezonde teleurstelling dat was toch wel wat ik had gisteren na de finish. Ik keek op mijn horloge, wetend dat ik deze eerder aangezet heb en te laat weer uit, maar ik schrok van wat ik zag. Ik liep zo lekker, en ging steeds maar sneller, dus had meer verwacht. Teleurgesteld in mijn tijd, maar ik was ook niet helemaal eerlijk tegen mezelf. Wat kun je verwachten na twee jaar klungelen met een voet. Eerst gescheurde enkel banden en vervolgens een aantal onverklaarbare rare maar vooral pijnlijke klachten. Weinig trainen, niet afgetraind zijn (lees niet twee jaar lang mijn dieet gevolgd) Nee, dan mag je nog niet veel verwachten .En toch ik had meer verwacht . Ik had zo verwacht, gehoopt dat ik al weer onder de 25 minuten zou lopen. Ok het scheelt niet veel, maar toch.

Trots

Deze teleurstelling maakte heel snel plaats voor trots. Vlak na mijn finish ben ik namelijk mijn twee kinderen op gaan wachten bij de finish. Zo damn proud! Zo ongelooflijk trots op mijn kinderen die ook de vijf kilometer gelopen hebben. Ze zijn 7 en 9 en hebben zonder echt enorm te trainen gewoon 5 km zonder wandelen gedaan! Hoe gemakkelijk het ze eigenlijk verging en eigenlijk helemaal niet moe waren, echt niet languit op de bank mam, nee hoor we willen gewoon nog even spelen.

Weken voorbereiding

Weken voorbereiding zijn er voor mij aan vooraf gegaan. Niet omdat ik nou zo veel en zo vaak getraind heb, helemaal niet. Nee, meer in het voorbereiden voor de scholenbokaal, de familyrun waar onze basisschool aan mee doet. De school met de meeste leerlingen die mee doen (percentueel gezien) wint de bokaal en mag zich een jaar lang de sportiefste school van Heemstede noemen. En voor het tweede jaar op rij heeft onze school gewonnen! Hoe cool, dus niet voor niets lang bezig geweest met de Heemstede Loop.

Nieuwe ronde nieuwe kansen

Nieuwe ronde nieuwe kansen. Nu ik geen pijn in mijn voet heb, kan ik voorzichtig weer naar de hardlooptoekomst gaan kijken en weer andere loopjes in mijn agenda zetten. Ik heb wel een idee, maar het echt plan is er nog niet. Stap voor stap ga ik nu uitbouwen. De 5 km is geweest, nu mag ik ook weer naar 10 en 21 gaan kijken. En wie weet ook nog wel de 42,195 ­čśë
Nu lekker trainen, minder bourgondisch leven zodat ik weer op loopgewicht kom en dan komen die tijden ook wel weer!

Ik houd jullie op de hoogte van mijn plannen via tessschuurman.nl/run2relax

Happy running!!