+31648793989 tess@tessschuurman.nl

Genieten

De grote gemene deler van afgelopen weken is genieten. Het grote genieten, live your life to the max! Genieten van alles, het kan namelijk zomaar voorbij zijn. Het leven heeft een deadline en die komt steeds dichterbij. Voor je het weet sta je aan de eindstreep. Dit is niet zomaar een loze zin. Het is een zin die voor mij en mijn omgeving de afgelopen periode een dubbele lading heeft gekregen.

Genieten, genieten van het leven, je mooiste leven leven en de meest leuke dingen doen. Dat lijkt me geen ingewikkelde opgave. En toch als je werkzoekend bent is dat heel heel lastig is mijn ervaring.

Mooi streven

20 uur solliciteren, 20 uur leuke dingen doen is een mooi streven, maar dat lukt niet altijd. Als ik me voorneem om maandag en dinsdag aan solliciteren te besteden kom ik op een andere dag een leuke functie tegen, of ik krijg er een toegestuurd en tja dan ga je daar toch mee aan de slag. Eigenlijk ben je de hele week met solliciteren bezig, met zoeken, met jezelf profileren, gewoon een fulltime job.

Het is zeker wel genieten hè, zo thuis zitten en even niks doen.

Het is zeker wel genieten hè, zo thuis zitten en even niks doen. Hoe vaak ik deze zin wel niet gehoord heb. Nee, het is niet genieten als je geen werk hebt en dat is geen vrijwillige keuze.
Als je als werkzoekende weet dat het maar drie maanden duurt, ja, dan kun je volop genieten. Dan kun je doen en laten wat je wilt, je mooiste leven leven en je nergens druk overmaken. Als de deadline van deze periode niet bekend is, is ervan genieten toch wel verdomd lastig. En ja, je familie en vrienden zijn het allerbelangrijkste en daar moet je van genieten. Lekker op vakantie gaan en genieten, en leuke dingen doen. Toch blijft er continu een klein dingetje knagen in je achterhoofd, er moet weer brood op de plank komen.

En dat is onderdeel van het mentale spelletje dat je als werkzoekende speelt. Ik had al aangegeven dat ik als levensgenieter door het leven wil en mijn mooiste leven wil leiden. Werk, brood op de plank zijn daar zeker wel onderdeel van.

Inkomen

Geld is nodig om te leven en om leuke dingen te kunnen doen. Je hebt inkomen nodig. En geloof mij, van thuiszitten is nog niemand rijk geworden. Je hebt dus een plan nodig. Een plan om geen financiële druk meer te hebben en dan de volgende stap te kunnen zetten en nog meer van het leven te kunnen genieten. Wat wil je bereiken, wat wil je kunnen doen en wat heb je daarvoor nodig? Het lijken heel basale vragen, maar als je ze goed en concreet wil beantwoorden heb je een gestructureerd gameplan nodig.

Gameplan

Maak dus voor jezelf een Gameplan. Zet concrete en haalbare doelen voor jezelf en maak vervolgens een stappenplan om je doelen te bereiken. Blijf binnen dit stappenplan wel flexibel. Soms moet je tijdelijk genoegen nemen met iets minder om vervolgens grote stappen vooruit te maken. Ik heb al een keer een blog geschreven dat de weg naar succes niet één rechte lijn is, hij bestaat uit hobbels, afslagen, diepe dalen, maar ook pieken. Houd voor jezelf het einddoel in de gaten en vergeet niet te genieten van de weg ernaartoe.
het grote genieten - tessschuurman.nl

Bezinning

Afgelopen periode heb ik even een moment voor mezelf genomen.  Even een pas op de plaats om vervolgens weer keihard vooruit te kunnen gaan! Even geen blog, even geen digitale ‘promotie’. Een klein moment van bezinning om weer tot mezelf te komen. Even goede vragen stellen, prioriteiten stellen en mijn focus hervinden. De ideeën begonnen weer te stromen. Nu is het zaak om deze te stroomlijnen en in acties om te zetten.

stellen van goede vragen

Soms is het gewoon even heel goed om niets te doen. Nou ja niets… probeer jezelf weer even op scherp te krijgen door goede vragen te stellen. Doe geregeld een check of je op de juiste manier bezig bent of je op deze manier bij je doel komt. Ga weer even op zoek naar je focus, laat je niet afleiden. Geen social media, geen mails, althans niet de hele dag door. Neem een stuk van de dag waarop je dat doet en alle overige uren op een dag besteed je aan je doelen. Zorg dat je een mega focus hebt om je doelen te bereiken zodat je daarna met volle teugen kunt genieten. Full Focus.

Back on track

Ik ben weer back on track, daarover later meer…