+31648793989 tess@tessschuurman.nl

Levensgenieter worden en vooral blijven

Levensgenieter - tessschuurman.nl

Word ook Levensgenieter! Omdat iedereen geluk verdient. Do what you love, love what you do! Leef je mooiste leven. Het leven is één groot feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Vroeger als kind deed je gewoon waar je zin in had, deed je wat je leuk vond en dacht je er niet over na! Waarom doen we dat nu niet meer? Waar is dat kind in je gebleven? Zoek het op, het zit zeker nog in je.
Figure out a way where you get paid for playing” – Alan Watts

Op zoek naar geluk!

Waar je ook kijkt, het lijkt erop dat iedereen op zoek is naar geluk.En ja, dat wil ik dus ook. Bij mij is het roer om, en dan bedoel ik ook echt om. Mijn nieuwe reis is begonnen. Ik wil er namelijk niet over een paar jaar achter komen dat van al mijn dromen alleen het oud worden is gehaald (luister Acda en de Munnik Het regent zonnestralen ) Maar wat is geluk? Wat is het belangrijkste in mijn leven? Waarom sta ik iedere dag op? Waarom doe ik wat ik doe?

Dit zijn zomaar een aantal vragen die ik de laatste tijd regelmatig heb gesteld aan mezelf. Wat zijn voor mij de factoren voor geluk? Wat zorgt er voor dat ik dag in dag uit kan genieten van het leven. Wat heb ik nodig om dat dag in dag uit te kunnen doen?

Vóór Christus had de dichter Horatius het al over Carpe Diem. (betekenis) Toentertijd was het al belangrijk, vond men al dat je in het nu moet leven. Wat is er in de loop der tijd veranderd dat we zo aan het jakkeren zijn geslagen? Tja, dat weet ik ook niet precies, maar je bent nooit te oud om te leren en om te veranderen toch!

Droom je leven, leef je dromen!

Droom je leven, leef je dromen! Leef in het hier en nu! Nee, ik ben heus niet de enige die dit wil en hiermee aan de slag gaat, ik zal ook zeker niet de laatste zijn. Dat weet ik ook, ik verkondig niet iets nieuws, maar ik probeer wel weer het bewustzijn terug te brengen bij de mens. Iedereen verlangt naar een leven in vrijheid, in liefde en met veel geluk. Iedereen is toch op zoek naar een goede gezondheid, werk waarvan je een hele dosis positieve energie krijgt en een inkomen waardoor je zorgen verdwijnen en je kunt doen en laten wat je wilt. Iedereen heeft wel een droom, een droom wat hij wil worden, wat hij nog wil zien etc etc. Leef je dromen, leef nu want voor je het weet ben je te oud!

Hoe begin je?

Gewoon doen, is dat niet wat Richard Branson steeds zegt? “Screw it, let’s do it” . Wow, mooi motto, maar ik heb dan een klein stemmetje in mijn hoofd wat een soort langspeelplaat is en steeds het volgende riedeltje afspeelt:

  • Waar verdien je dan je geld mee?
  • Dat kun je toch helemaal niet?
  • Dat doet toch iedereen al?
  • Is daar wel markt voor?

Deze teksten komen niet alleen in mijn hoofd voor. Ook mijn omgeving zegt dit met enige regelmaat tegen mij. Misschien is het reëel, en hebben ze gelijk, maar laat mij het uitvinden. Steun mij bij mijn idee, laat mij op mijn bek gaan en weer op staan. Dan heb ik het in ieder geval geprobeerd. En misschien ga ik wel helemaal niet op mijn bek en gaat het gewoon goed!

Ik wil doen wat ik leuk vind, waar ik mijn energie uit haal en vooral op mijn manier!

Wees jezelf

Hoe meer je jezelf bent, hoe minder je zoals anderen bent, dat maakt je uniek” – Walt Disney

Terwijl ik deze stappen zet, en onder andere dit opschrijf, ben ik ook hierover aan het lezen. Zoals ik al zei, ik ben niet de enige die dit wil, ook niet de enige die dit beschrijft. Op een blog van een dame die na een burn-out gaat doen wat ze leuk vindt  (hoe herkenbaar) lees ik het volgende: zolang ik me kan herinneren, wil ik graag dat anderen het fijn en goed hebben, ik wil het graag iedereen naar de zin maken, daar word ik blij van. 

Dat was bij mij ook het geval. Als ik naar mijn CV kijk zie ik over het algemeen ondersteunende functies waar bij ik mezelf wegcijferde en alles deed om het anderen naar de zin te maken. Ik zit nu in een fase dat ik veel meer mijn hart volg, dat ik minder zoek naar werk waarin ik het anderen naar de zin wil maken, nee, ik wil doen wat ik leuk vind! Het volgende stuk wat ik lees en wat mij aanspreekt is als volgt:

Dat als de dingen voor mij kloppen, als ik doe waar ik me goed bij voel en waarvan ik ga stralen, dat ik dan de beste en leukste versie van mijzelf ben. En daarmee dus ook het best en leukst voor anderen. Zonder ze daarbij tekort of pijn te doen.

Hoe herkenbaar en wil niet iedereen de beste versie van zichzelf zijn? Ik wel in ieder geval, dan geniet ik ook veel meer van alles en iedereen om me heen. Dat ben ik ook voor mijn omgeving veel leuker om bij te zijn.

 

Doel van mijn reis

Het hebben van een concreet doel doet wat met je mindset. Het blijft een grappig fenomeen, op het moment dat we een vakantie gaan plannen, doen we dit heel gestructureerd. De locatie wordt bepaald, we bedenken hoe we er heen gaan, wanneer en wat we allemaal meenemen. Dit geeft je een goed gevoel, een vrij en blij gevoel. Waarom doen we dit niet met ons leven, ook dat is een reis die je kunt plannen. Ok het echte einddoel kun je en wil je niet plannen, maar de weg er naar toe, de weg die je het vrij en blije gevoel geeft zeker wel. Dat is mijn reis, mijn reis naar een gelukkig leven, waarin ik op en top levensgenieter ben! Reis je met me mee?

Het allerbeste wat je kunt doen voor de wereld, is het beste maken van jezelf” – Wallace Wattles