+31648793989 tess@tessschuurman.nl

Hoe land ik in die ene ideale droombaan?

De trouwe lezers van mijn blog weten dat ik de afgelopen periode heel wat potentiële nieuwe werkgevers heb gezien en heel wat gave functies in mijn hoofd al vervuld had. Maar dan reist natuurlijk wel de vraag, hoe vind ik die ene perfecte baan, hoe land ik in mijn droombaan? En hoe is de reis ernaartoe?

Een planning maken, mijn eigen routekaart

Voor mij begint deze reis met een planning, een routekaart. Waar wil ik naar toe, wat kan ik, wat vind ik onwijs gaaf en wat wil ik er mee bereiken. Mijn routekaart bestaat uit een aantal stappen die ik onderneem om uiteindelijk die ideale droombaan te krijgen. De volgende stappen zijn in ieder geval onderdeel van mijn routekaart.

Deadline

Bij iedere vacature staat een deadline, tot die datum kun je reageren. Ga niet als een dolle te werk, maak een korte planning en neem de tijd om te reageren. Verdiep je in de vacature tekst, het bedrijf, kom erachter wat er speelt, wat ze zoeken en hoe jij hieraan kunt voldoen. Schrijf iedere keer een nieuwe motivatie, iedere vacature is uniek. Zorg ervoor dat ook jouw motivatie uniek en pakkend is.

Kernwaarden

Om te beginnen heb ik een aantal kernwaarden bedacht die voor mij enorm belangrijk zijn. Deze moet ik op z’n minst terugvinden in een vacature tekst.
Vijf van mijn kernwaarden zijn: Creatie, geluk, inspiratie, avontuur, zorgvuldig. Let op, deze kernwaarden zullen niet letterlijk in een tekst staan, maak een kleine vertaalslag en je komt ze zeker tegen. Mijn vertaalslag is als volgt: Ik ga op zoek naar een functie waarin ik kan bloggen, content kan creëren, een baan waarin ik mijn kennis en passie kwijt kan want daar word ik gelukkig van. Ik wil werken in een inspirerende dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is, ga op zoek naar avontuur, wil nieuwe dingen doen en iedere dag blijven leren. En last but not least wil ik mijn zorgvuldigheid kunnen gebruiken door planmatig te werk te gaan en de puntjes op de i te kunnen zetten.

Motivatie

Als je je kernwaarden terugvindt in een vacature tekst en het is een bedrijf dan wel product dat je aanspreekt, dat is het schrijven van een motivatie niet heel moeilijk. Doen wat je leuk vindt, binnen een bedrijf waar je je passie en kwaliteiten kunt combineren dat is het mooiste wat er is!

“Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te werken – Mahatma Gandhi”

Een droombaan als einddoel

Het zoeken naar een droombaan is een reis met een prachtig einddoel. Alhoewel deze reis niet altijd over rozen gaat, en het zeker geen rechte weg is, moet je ook genieten van de weg ernaartoe. Leer van de ‘fouten’ die je maakt tijdens het solliciteren. Gebruik ze weer in je eigen voordeel, kom sterker uit de strijd.
Een droombaan vind je niet zomaar, gebruik de bochten in de weg om steeds dichter bij je doel te komen. Voor mij is het de afgelopen periode steeds duidelijker geworden wat ik wil, welke kant ik op ga. Stap voor stap kom ik dichter bij mijn einddoel. Ik weet wat ik wil en daar ga ik naar toe.

Volg je gevoel

Noem het onderbuikgevoel of intuïtie, luister ernaar. Je kunt de op het oog perfecte baan in je schoot geworpen krijgen, maar als je gevoel niet InSync is met je gevoel, moet je er goed over nadenken. Wees overtuigd van je eigen talent, sta in je kracht en luister. Zodra je dat doet, kun je vervolgens heel goed anderen overtuigen om die te baan krijgen!
Als de overtuiging van het papier spat is het een kwestie van tijd dat je voor een kop koffie uitgenodigd wordt.

 

Moraal van dit verhaal

Met dit blog wil ik jullie overtuigen van mijn blog kunsten, mijn interesse in deze gave functie, mijn ideale droombaan bij de favoriete werkgever van Nederland! Mijn CV en mijn vaardigheden spreken voor zich. Ik wil mijn motivatie en enthousiasme graag verder toelichten bij een kopje koffie.