+31648793989 tess@tessschuurman.nl

Mijn vorige blog had de titel welkom in de wondere wereld van een werkzoekende. Dit klinkt alsof ik net in deze wereld terecht ben gekomen. Alsof ik net zonder werk ben komen te zitten. De oplettende lezer weet dat dit niet helemaal het geval is. Ik ben al een iets langere periode bezig. Nu kijk ik niet graag terug naar het verleden, kan ik toch niet veel meer aan veranderen. Ik kijk graag vooruit naar de mooie dingen die komen gaan.

Wel heb ik besloten om wat meer te gaan delen over deze wondere wereld want naast de rariteiten die je tegen kunt komen (lees ze hier) is het natuurlijk voor jou en in dit geval voor mij een zeer wondere wereld. Een wereld die ik mensen niet gun, maar soms ook wel omdat je ook ontzettend veel leert.
mijn wondere wereld - tessschuurman.nl

Leren

Leren terwijl je in de WW zit? Jazeker en ik kan het iedereen aanraden. Dan heb ik het nog niet over een echte studie dan wel het volgen van een cursus. Nee, je leert vooral veel over jezelf, over je omgeving en over de verschillende bedrijven die er zijn. En als je deze periode ziet als leerperiode, zit je ook veel makkelijker in de wedstrijd.

Lastig

Ja, dit is lastig, dit kan ik ook echt niet iedere dag, maar het wel het proberen waard om uit alle situaties iets te leren. Neem nu mijn netwerk gesprek van deze week.

Op Facebook zette ik de post “Omdat netwerken net werken is”. Dit gesprek bevestigd dat maar weer. Ik ga er mee aan de slag!

F: Goed, je wil dus aan de slag in Online Marketing, Social Media Marketing en Community Management? Waarom niet gewoon werken in een gebied wat je kunt, waar ook je kwaliteiten liggen en vandaar uit stappen ondernemen om de gewenste werk ervaring te krijgen.

F: En je blogt ook over je ervaringen als werkzoekende? Weet je wat mij dan een interessant blog lijkt…weet je wat ik zou willen lezen? Welke marketing strategie, welke marketing tactiek jij toepast terwijl je dit doet.

T: BAM, wat een goed idee voor een blog.

Het heeft mij in ieder geval aan het denken gezet. Dank je Freek, altijd goed om weer even stil te staan bij de verschillende stappen die je onderneemt.
Heb ik een strategie? En zo ja pas ik die toe? Heb ik een marketing model gebruikt om mijzelf te profileren. Hoe pak ik mijn personal branding aan?

F: En je sollicitatie methodes? Hoe solliciteer je, heb je wel eens een brief met maar 1 zin of 1 woord gestuurd?
T: Waaa, wat, maar 1 zin, dat kan toch niet? Waarom niet dan, waar staat dat?

F: Besteed 20 uur per week aan solliciteren en dan heb je nog 20 uur in de week over om leuke dingen te doen of om te werken aan nieuwe doelen / dromen. En vraag je ook eens af, waarom ben je dat dan niet eerder gaan doen? Wat is nu je sence of urgency?
T: 20 uur solliciteren en 20 uur besteden aan het leven van mijn mooiste leven! Dat kan ik leren 🙂

F: Solliciteren is niet alleen zoeken van vacatures, reageren of netwerken, het is ook contact zoeken met headhunters, recruiters, personal branding noem maar op. Solliciteren is een Multi Channel strategie toepassen.

F: De meeste sollicitanten vinden het lastig om in het ritme te blijven. Hoe zit dat bij jou?
T: Daar heb ik wel een antwoord op, ik heb problemen om de juiste focus te houden, ritme is geen probleem, ik wil gewoon tig dingen tegelijk doen. Bloggen, vacatures zoeken, solliciteren, uitzoeken of ik voor mezelf wil beginnen en hoe dan.
F: En hoe ga je daar mee om?

Dit is slechts een impressie van het netwerk gesprek wat ik had. En ja, inderdaad het zette mij weer even goed aan het denken. Al deze vragen, geen kritiek, nee gewoon een stel goede vragen om mij weer even scherp te krijgen. Om mij aan het denken te krijgen over mijn wensen, ambities en manier van presenteren.

Aan het werk

Met deze vragen en andere vragen kan ik weer aan het werk. Hier leer ik dus van! Want wat was voor mij het doel van dit gesprek, of had ik geen doel? Ging ik er open minded in en wat doe ik er nu mee dan? Ik blog op een bepaalde manier, waarom, wat is mijn strategie? En solliciteren, doe ik dat op de juiste manier?

Ok, ook hier ga ik stap voor stap. Ik ga er uiteraard een van mijn volgende blogs aan besteden. Of, en zo ja, welke strategie ik toepas. En de andere vragen, die zal ik ook zeker beantwoorden en ik houd jullie uiteraard op de hoogte van het wel en wee op de arbeidsmarkt als werkzoekende!
tzkwlro904e-drew-coffman-compressor

Dankbaar

In navolging van één van mijn gesprekken, bedenk ik me iedere dag waar ik dankbaar voor ben. Op mijn instagram account probeer ik iedere dag een foto of spreuk te plaatsen van iets waar ik dankbaar voor ben. #dankbaar en #elkedagdankbaar. Misschien leuk als jullie dit oppikken, gewoon om weer even te genieten van de kleine dingen in het leven!