+31648793989 tess@tessschuurman.nl

Rare weken

Dit zijn altijd rare weken. Hemelvaart, Pinksteren, kinderen zijn ineens een extra dag vrij, dus dan is het fijn als je thuis kunt werken. Het voordeel van thuis werken is natuurlijk ook dat je tijd wint. Reistijd, tijd die je kunt inwisselen voor hardlopen ­čśë

12km op dinsdag

12 km op dinsdagmiddag, het begint te wennen. Ook al was er geen toneel meer voor de kinderen, de dinsdagmiddag houd ik voor mezelf. Deze keer was ik ook in staat om tot rust te komen. Om volledig in het moment te zijn en te lopen. Geen gehaast gevoel en geen idee in mijn hoofd dat ik harder moest dan het ging. Helemaal lekker dus. De snelheid gaat ook wel iets omhoog, maar nog steeds niet helemaal zo dat ik denk, zo die marathon gaat in minder dan 5 uur…

Podcasts

Ik luister sinds kort naar podcasts tijdens mijn lange runs op marathon HR. En dan de laatste paar over hardlopen, en ik haal er ook nog wel tips uit. Zoals in het moment blijven, vooral bij het lopen van een marathon is dat natuurlijk wel een uitdaging.

7km Intensief

7 km intensief, dit keer had ik eigenlijk weer geen zin om te intervallen, maar als ik dan aanzet dan komt er ineens een plan in mijn hoofd. Ik ga weg op een snelheid en die wil ik dan 2km volhouden, vervolgens 1 km iets minder hard, dan weer 2 km op de eerste snelheid, en zo verder. Uiteindelijk dus weer een aardige eigen bedachte interval gedaan. Niet ontevreden ben ik, want ik ging redelijk strak op het bedachte plan.

Vogels kijken

Vogels kijken, ik moet er nog wel even aan wennen. Het is een beetje als met hockey dat je beter in de huiskamer kunt hockeyen dan op de wc. Het zijn beeldspraken die voor mij niet helemaal werken. Dus het is voor mij een funrun, of een just run run. Deze keer lekker gezellig met de hele familie. De eerste 3,5 km met man en kinderen en de laatste 3,5 km met man alleen. (stond overigens maar 6 in het schema, maar ja…het rondje was 3,5 )

Steek in de zij

Mijn dochter kreeg een steek in haar zij. Was te hard gestart, had een Happy meal en een ijsje op dus op zich waren er redenen genoeg om dit te verklaren. maar voor haar was het een nederlaag, ze had dus niet hard gelopen en nu wilde ze ook niet meer mee doen aan de letterenloop op zondag (1500 meter). En dan zit er wel een koppie op, dan kun je maar beter gewoon even niets zeggen…..