+31648793989 tess@tessschuurman.nl
T-shirt tijdens het hockey toernooi 🙂

The week after

Dit is the week after the Letterenloop. De week waar in herstel na een warme loop nr 1 is en verder een week waarin er noodweer is, code geel en oranje in Nederland. Omgewaaide bomen en lekkages een rode draad zijn in mijn week.

Vogels kijken

Vogels kijken is na zo’n wedstrijdje wel heel heel fijn. Gewoon even lekker op gevoel lopen en geen “gezeur” van lopen op hartslag, geen tijd even helemaal niks. Wel was het zo dat ik op tijd terug moest zijn om het voorspelde noodweer te ontlopen uiteindelijk barste dat pas om 22.00 los en had ik er de volgende dag meer last van dan tijdens deze run.

Gevallen bomen en roadblocks

Bij ons in de straat lagen wel wat takken op de grond en hadden wij in huis weer een heuse lekkage gehad door een verstopte goot, maar ik had niet de idee dat het echt noodweer was geweest. Tot ik over het fietspad in Vogelenzang liep en ik de weg op moest omdat er takken lagen. Een paar honderd meter verder was er een echte roadblock er lagen bomen over de weg en ik mocht echt niet verder lopen.

Bijna 1600 uur

Het was wel bijna 1600 uur, dus de weg zou bijna vrij zijn, ik kon wel een kwartiertje wachten als ik wilde….as if….Ik sprak een vrouw die daar woonde en zij vertelde dat er een soort mini tornado langs gekomen was de avond er voor, haar tuin ( let wel dit is het gedeelte met hele grote huizen en dito tuinen) was één grote chaos.

Wachten

Wachten tijdens een run is toch niet geheel ideaal dus ben maar omgedraaid en heb een andere veilige route gekozen. Een beetje saai , maar wel effectief zullen we maar zeggen. Het lijkt er ook op dat de snelheid beter wordt bij deze HR dus dat is ook fijn 😉

Interval/intensief

Vrijdag mocht ik weer lekker gas geven. Een intensieve training op het program. Ik had weer geen idee hoe deze in te vullen. Het was nog steeds lekker warm en is ik vertrok op een prima snelheid van 5.00 p km. Na een km of 3 bedacht ik me wel dat het geen v o luit train i nu was. Dus een rustige km tussendoor en vervolgens weer 2kmertjes gas geven. En de laatste weer iets rustiger zorgde weer voor een prima run. Op tijd thuis voor de regen dus uitstekende planning!

Geen sunday runday maar hockeytoernooi

Het werd geen Sunday runday. Ik had een hockeytoernooi met de boys en ik heb de training er uit gegooid. Ik heb mee gedaan met één wedstrijdje, korte sprintjes, best vermoeiend, en er stond 12km op het program, lange dag, beetje achilles klachten…need I say more. Rust is ook training!