+31648793989 tess@tessschuurman.nl

Running diary 5.1 even een klein intermezzo voor de Pim Mullierloop. Vrij laat had ik besloten om me in te schrijven voor deze loop. Nog nooit eerder gelopen, dus altijd leuk. Eigenlijk omdat ik iemand zou gaan hazen naar een tijd onder de 50 minuten, maar ze was te laat begonnen met trainen, het was dus ieder voor zich.

Test

Omdat ik voor mezelf kon lopen, kon ik deze loop gebruiken als een mooie test. 10 km voluit stond er op het programma, dus ik dacht gas geven maar. Al had ik wel een kleine slag om de arm. Ik eet nu pas een week koolhydraat vrij en suikervrij, een ik denk niet dat de vetverbranding al 100% op gang is, dus het was nog een beetje onduidelijk wat precies voluit zou zijn.

Parcours

Heel eerlijk heb ik me niet in het parcours verdiept, maar het schijnt uitdagend te zijn. Met wat duinen er in verwerkt dus pittiger dan een vlakke race. Maar goed dat ik geen tijd in mijn hoofd heb, gewoon lekker lopen en kijken hoe het gaat. De start is bij AV Suomi, mijn oude cluppie, waar nog veel bekenden lopen, gezelligheid gegarandeerd.

Wedstrijd

De Pim Mullierloop, de wedstrijd begon rond de klok van elf, op zich een prima tijd. Het weer zat overigens mee, heerlijk zonnetje, beetje fris windje, maar heerlijk. De start op de tartan baan waar ik ooit mijn enkelbanden gescheurd heb. Het begin van een lange weg terug. Altijd een metaal dingetje als ik daar loop en ik ben zo ver mogelijk van de binnenbaan weggebleven.Van de baan af naar de weg, via het tunneltje onder het spoor met een kleine omweg richting Duin en Kruidberg. Dan houdt mijn topografische kennis op. Het waren heerlijke km’s struinen door de duinen, toen we achter Begraafplaats Westerveld langs liepen wist ik weer waar we waren.

8km tankje leeg

Op dat moment waren we ongeveer 8 km onderweg en toen was bij mij het tankje leeg. Ik kreeg een gevoel van trek en ik was niet meer bij machte om te versnellen. Voor mijn gevoel ging ik ook langzamer lopen. Ik vertelde mezelf dat ik goed bezig was, dat ik er bijna was en dat ik dan lekker water kon drinken. Jezelf blijven motiveren helpt, ik kon door blijven lopen tot het eind!

Finish

De finish van de Pim Mullierloop was op de atletiek baan. Ik dacht er nog een laatste sprintje uit te trekken, maar dat lukte echt niet meer. Ik werd nog ingehaald door twee mensen die dat wel konden. Elke wilde mee lopen naar de finish dus ik had een goed excuus om langzamer te lopen. Samen voor de foto over de finish, altijd leuk!

Cijfers

En toch kijk ik dan naar de cijfers. Geen druk van te voren, maar toch nieuwsgierig. Ik heb redelijk vlak gelopen en ben qua cijfers niet ingestort al voelde dat wel zo. Ook tijdens het rennen had ik last van gespannen armen en schouders, lastig ontspannen.

Je ziet duidelijk aan de hartslag waar er heuveltjes waren, maar niks verontrustend. Ik had graag sneller gewild, maar gezien mijn experimenten die ik aan het doen ben en het pittige parcours denk ik niet dat ik mag klagen.

Voluit

En was dit voluit? Ja, ik denk op dit moment wel. Ik ga er vanuit dat ik bij de volgende 10km voluit weer een stukje sneller kan. Kijken of ik het weer zo kan plannen dat ik het ten tijde van een wedstrijdje kan doen. De Letterenloop bijvoorbeeld. Ik las dat het sportrusten team er dan ook is, dus ook een mooie gelegenheid om eens kennis te maken!

Op naar dinsdag, lekker vogels kijken!