+31648793989 tess@tessschuurman.nl

T9 Hartslagmonitor die een loopje met me neemt.

Een hartslagmonitor die een loopje met mij neemt. Ben ik lekker ‘op tempo aan het lopen’ schiet de HR meting ineens naar de 220, kijk je toch even raar van op. Zoals je ziet heb ik een foto gemaakt, maar toen was hij wel al wat meer aan het zakken. Let wel, ik was aan het wandelen toen ik de foto nam.

Hartslag band of via de pols?

Wat is dan beter een hartslagband of hartslag opnemen via de pols? Volgens mij is de band om je borst nog steeds de beste methode. Hup meteen na mijn run op de computer, even googelen wat er mis kan zijn. Band wassen of toch de batterij? Ik heb de band gewassen, staat bij dat je dat na ongeveer iedere 5 keer moet doen (dat was nog niet gelukt, oepsies), dus wellicht is het probleem heel snel opgelost.

T10 Interval time!

Interval time! Zoals vorige week al aangegeven, loop ik op dit moment nog 3 keer per week en kies ik een derde training uit. Deze week voor intervallen gekozen. Even helemaal lekker op tempo. Wat een feestje vind ik dat toch! 6 km per kilometer indelen. Hard, harder hardst en dan nog een keer. En het leek er op dat de HR meter het dit keer goed deed, dus wellicht is het lek boven.

T11 Hubby run

Hubby run, Saturday runday in plaats van Sunday runday. Zondag is 5 mei, een dag vol met plannen waardoor ik mijn run in het water zag vallen. Kijkend naar mijn herstel tijd, wat het ook al mogelijk om de run op zaterdag te doen. Moet kunnen toch? Het leuke is dat mijn mannetje lekker mee wilde lopen. Op MIJN tempo wel te verstaan!

10 km lekker kletsen

Dat werd dus 10 km lekker kletsen, even zonder kinderen, in de prachtige natuur van de Waterleidingduinen. Quality time zullen we maar zeggen. En af en toe ook even stil waardoor we ook de neusademhaling konden doen. Geen vogels gezien wel gehoord, maar we hebben wel een hertje gespot. Nog een voordeel als je niet super hard loopt, je ziet veel meer….Ik ga het nog bijna leuk vinden dat langzame lopen….

Ongeduldig

En toch, ben ik dan ongeduldig? Dan denk ik dat we een lekker tempo lopen en als ik dan stiekem de snelheid zie en er staat meer dan 7 minuten per km, dan baal ik. Hoe lang zal het duren voor ik verbetering ga zien in de snelheid? Dat staat niet in de boekjes…Ongeduldig? Ja zeker, ik wil ook wel heel graag zien dat het werkt, maar eerder gisteren dan morgen.

Wedstrijdje

Ik heb me ingeschreven voor een wedstrijdje, er stond voor afgelopen zondag voluit in het schema, maar dat heb ik een weekje verlegd naar de Pim Mullier loop van aanstaande zondag. Nog even een weekje trainen en dan lekker door de duinen struinen.