+31648793989 tess@tessschuurman.nl
running diary 6 tessschuurman

“Snel lopen is overrated, waarom niet gewoon genieten van het lopen in de natuur en de omgeving.”

Vogels kijken T16

De dinsdag na de Pim Mullier Loop was pittig, ik had super zware benen. Niet zo gek als je bedenkt dat ik vrijdag intensief getraind had en zondag dus ook wel ff voluit was gegaan. Gelukkig stond er een 5km vogels kijken op het program. Ik had ook echt niet sneller gekund en ook niet gewild, het is zo heerlijk om door de bossen te rennen en gewoon te genieten van de omgeving!

12km marathon tempo T17

12 km marathon tempo, ik heb mijn HR range iets aangepast, nog steeds gaat het langzamer dan ik gewend ben, maar dit is een iets comfortabeler lopen. Wat ik boven zeg, snelheid is overrated, is voor veel mensen een dingetje. Je ziet zoveel mensen, als ze dan al hardlopen, als een dolle aan het rennen zijn. Er zit geen idee, geen visie achter. Gewoon rennen als een gek. En begrijp me niet verkeerd, ik was er ook zo-een. Als ik maar per training harder ging dat de keer ervoor, dan was ik blij. Maar dan vergeet je dat er wel degelijk een goede opbouw bij hoort, dat je niet zomaar zo hard kan lopen. En wat heeft het voor zin? Dat je bij het hardlopen opbrand, dat je straks geen zin meer hebt om te lopen. Het idee is toch juist dat je lekker gaat en blijft bewegen!

Sportrusten en no carbs

Waarom ga ik de marathon lopen met behulp van Sportrusten? Waarom eet ik geen koolhydraten meer en zo min mogelijk suiker? Eigenlijk ben ik gewoon begonnen met mijn verhaal richting de marathon van Amsterdam en hier ben ik niet op ingegaan. Laat ik ze wel even splitsen, want het zijn 2 specifieke onderwerpen en hebben niets met elkaar te maken. Al helpt het wel allebei met het halen van mijn doel. Dat hoop ik dan in ieder geval. Dit lees je in een apart blog.

Interval time! T18

6 km intensief op het programma, dit mag met een hartslag boven marathon HR of een interval. Ik had mijn horloge op km timer gezet, maar eigenlijk had ik toen ik ging beginnen geen zin in een interval. Ik dacht ik ga gewoon 6 km met een hogere HR lopen en dan komt het goed. Ik ging weg en eigenlijk voelde het wel lekker, dus heb er toch maar een interval uitgeperst. km 1 op 5:13; km 2 op 5:39; km 3 op 4:50; km 4 op 5:57; km 5 op 5:29 en de laatste km op 4:47 niet heel erg over nagedacht qua opbouw, maar als je maar lekker rent en intensief bezig bent.

10km marathon HR T19

De kinderen hebben tennis op zondagochtend. Een heerlijk excuus om te kunnen hardlopen. Dit keer zaten we bij de tennis in Hillegom, dus ik ben op en neer naar huis gegaan, al had ik me iets in de km’s vergist. Uiteindelijk heb ik 12 km gelopen. 🙂 het ging ook wel lekker dus moet kunnen denk ik dan maar. De snelheid bij de HR van 156 gaat ook beter, dus al met al niet te klagen. Dit was training 4 deze week en ik moet zeggen, ik kom er vrij makkelijk doorheen. Keep it up zullen we dan maar zeggen!