+31648793989 tess@tessschuurman.nl

Waarom ga je een Marathon lopen met het 14km programma van Sportrusten? Om te beginnen stellen ze eerst de vraag waarom ga je überhaupt een Marathon lopen? Laat ik daar mee beginnen…

Waarom een Marathon?

Waarom een Marathon? Ja dat is niet altijd uit te leggen. Het is ooit begonnen als doel wat ik mezelf stelde, ik wilde bewijzen dat ik dat kon. Met die instelling heb ik toen zelf getraind, met een schema van internet, geen gedegen training of voeding. Ach, dacht ik, als al die mensen dat kunnen, dan kan ik dat toch ook?

Uitdaging

Met neme een uitdaging in sport en een beetje fanatisme met een vleugje Tess en dan kun je er van op aan dat ik de uitdaging aanga. En ik houd wel van een uitdaging, dat zit er van jongs af aan al in, heeft zich lekker in mij genesteld tijdens mijn hockey carrière en ook nu nog ga ik die niet uit de weg.

Bucket list

Een marathon lopen is voor mij geen bucket list dingetje. Ik heb al de marathon van Rotterdam uitgelopen dus dat is niet de reden. Ik kan hoogstens zeggen dat ik Boston en de 2 Oceans nog op de bucket list heb staan, maar meer omdat dat marathons zijn die (tot voor kort) niet iedereen wilde lopen.

TCS Marathon van Amsterdam

Waarom de TCS marathon van Amsterdam? Nou dat is eigenlijk heel praktisch, lekker dichtbij en als ik een blessure zou oplopen, en dat is met mijn geschiedenis geen gekke gedachte, dan ben ik niet heel veel geld kwijt. En ik moet toegeven, het rennen in het Olympisch Stadion dat is toch geweldig! Ik kijk er naar uit. Thuis waren ze wat minder blij met mijn plan om weer eens een marathon te gaan lopen. Vooral omdat het over het algemeen gewoon heel, heel veel van je vrije tijd opslokt.

14 km schema met sportrusten

En dus besloot ik, toen ik er zeker van was dat ik nergens een pijntje meer had, om de TCS Amsterdam Marathon te lopen door een andere uitdaging aan te gaan. De uitdaging van het lopen van een marathon met het 14km schema van sportrusten. Wel 4 keer in de week trainen, maar geen lange afstanden. En ja, ik weet het dit is vaak de reden die iedereen schrijft, maar er is er nog een die mij aan spreekt…het is zoveel beter voor je lichaam.

Behoud van mijn lijf.

Ik heb het nog niet uitgeprobeerd, maar toch is dat voor mij een van de belangrijkste redenen om voor sportrusten te kiezen. Behoud van mijn lijf. Pijntje hier, pijntje daar, dat loopt gewoon niet lekker. Je wil pijnvrij kunnen lopen. Ik wil pijnvrij lopen! Ik heb de afgelopen jaren genoeg pijntje gehad. Klaar ermee! Dus pakte ik het boek erbij. De Marathon revolutie, dit boek staat overigens al een aantal jaar in mijn kast. Al meerdere malen gelezen, maar nog nooit mee begonnen.

Beter voor je

Een schema waarin je niet 4 a 5 keer een duurloop van van 25+ km loopt , dat kan toch alleen maar beter zijn voor je! Het kan niet zo zijn dat als je op zondag 30 km loopt, je op maandag een herstel rondje van 16 km loopt. Je lichaam is dan echt nog niet herstelt van de slijtage slag. Daar ben ik het mee eens. Dus, zie daar een positieve uitdaging.

2x 100 dagen

Het boek gaat over 100 dagen, maar eigenwijs als ik ben, neem ik er 2x 100 dagen voor. Ik ben nu zelf bezig met het boek en heb me nog niet via de site ingeschreven, maar ik ga dat zeker doen. Ben goed bezig, maar ben wel benieuwd of ik het allemaal echt goed doe. Niet alles staat denk ik in het boek. Ik hoorde tijdens een podcast dat er een lage HR is een hoge HR die je tijdens de marathon gebruikt. Dit kan ik niet in het boek terugvinden.

Iedere week een Running Diary

Nu houd ik iedere week een running diary bij. Een kort verslag van wat ik een week allemaal meemaak tijdens het rennen. Ik deel ze niet iedere week op social omdat niet iedereen zit te wachten op mijn verhalen vooral omdat ik ook gewoon deel wat niet altijd lekker gaat, het zijn niet altijd succesverhalen. Wil je ze toch volgen, laat het weten in de comments of stuur mij een mailtje op tess@tessschuurman.nl

En hoe gaat het dan nu?

En hoe gaat het dan nu? Want dit is een mooi verhaal, maar werkt het dan ook? Dat lieve kijkbuiskinderen…lees je de volgende keer 😉