+31648793989 tess@tessschuurman.nl
to blog or not to blog - tessschuurman.nlPhoto by JESHOOTS.COM on Unsplash

To blog or not to blog

To blog or not to blog was trigger voor een een artikel over zakelijk bloggen. Uit dit artikel haalde ik de volgende positief schrikbarende feiten:
“Tweehonderd grootste bedrijven uit de Fortune 500 heeft een blog. Bloggende bedrijven krijgen bovendien bovendien 97 procent meer links naar hun website. Goed dus voor je SEO.


Maar ook voor je marketing, zo blijkt. 70 procent van de consumenten leert bedrijven namelijk eerder kennen via blogs dan via advertenties. En blog je als bedrijf, dan krijg je gemiddeld genomen 55 procent meer bezoekers op je website. Bovendien levert een blog voor 92 procent van de bedrijven klanten op.”

Dit is echt ongelooflijk veel . En toch zitten de grote verdienste wellicht niet eens in bloggen, maar in het vloggen op bijvoorbeeld YouTube . Een foto zegt meer dan 1000 woorden, bewegende beelden zorgen voor een hogere ranking in Google. Dus waarom zou ik nog bloggen?

YouTube

Kijkend naar een uitzending van tegenlicht over Goudzoekers in YouTube Land verbaas ik me. Grenzen die je eerst stelt vervagen, de grens tussen privé en werk, als je het al werk kunt noemen, vervaagt. Datgene wat je eerst niet wilt laten zien, komt ineens toch aan bod. Waarom zou je dag in dag uit willen vloggen? Voor het ‘snelle’ geld, ik denk echt dat dat de enige reden is.
Kijkend naar de kinderen , want het zijn hoofdzakelijk kinderen, kan ik me niet voorstellen dat ze gelukkig zijn. Het komt op mij over als een soort schijnwereld. Word je hier nu echt gelukkig van? Of begin ik nu echt oud te worden?

Maakt geld gelukkig ?

Maakt geld gelukkig ? Nee, maar gelukkig maken ze geld. Al die vloggers zijn uit op het snelle geld. Hoe meer views, hoe meer advertentie mogelijkheden, hoe meer geld . Maar nu is het algoritme zo gemaakt dat je content moet leveren van tenminste 10 minuten. En dat iedere dag?! Ik snap dat de grens dan vervaagt . Want wat werkt wel? Wat wil men zien? Sex, bloot en emotie. Met een huis tuin en keuken verhaal red je dat niet. Tenzij misschien, tenzij je een cursus geeft van iets, of als je als gamer uitleg geeft over spellen.

Rijst bij mij toch nog steeds de vraag, maakt dit gelukkig ? Ik kan het mij niet voorstellen . Tuurlijk ook ik vind het geweldig als ik meer dan 100 likes krijg, maar ik val niet in een zwart gat als ze ineens uitblijven.

Geluk

Waar bestaat geluk dan uit? Zijn het dan toch die materialistische dingen of is het toch iets heel anders? Kijkend naar de vloggers, word ik niet gelukkig. Ik wil geen deel uit maken van een schijn wereld. Voor mij is het niet authentiek. Helemaal als je vervolgens hoort (in diezelfde documentaire) dat als je niet doet wat men wil, niet genoeg, lang genoeg content deelt, het zo maar kan voorkomen dat ineens je hele profiel weg is. Alle views waar je zo hard voor hebt gewerkt verdwenen zijn en je weer opnieuw mag beginnen. Ik kan me dan heel goed voorstellen dat je ineens in zak en as bent.

Bloggen

Ik houd het op dit moment gewoon lekker bij bloggen! Alles wat ik schrijf is echt, authentiek. Word ik daar rijk van? Vast niet, maar ik doe wel wat ik echt leuk vind en met de juiste intenties. En ik hoef niet iedere dag met een camera in mijn hand alles te laten zien. Iedere dag mogen doen wat ik écht leuk vind is voor mij een vorm van groot geluk!
Waarom ik dan al een tijd niet geblogd heb? Ik ben weer aan het werk!

Zes maanden in het arbeidsproces

Zes maanden ben ik nu terug in het arbeidsproces, zes maanden op zoek naar de perfecte balans. Maar daarover meer in mijn volgende blog 😉