+31648793989 tess@tessschuurman.nl

Vandaag ben ik jarig!

Vandaag ben ik jarig

Vandaag ben ik jarig, vandaag is de dag dat ik mag vieren dat ik weer een jaar in goede gezondheid ouder ben geworden! En ik dacht laat ik er eens een blog aan wijden. En nee, niet omdat ik nu van iedereen felicitaties wil ontvangen, als is dat natuurlijk altijd leuk. Nee, ik schrijf over hockey, hardlopen, heb geschreven over solliciteren, levensgeluk, genieten van alles wat je doet en daar past het vieren van een verjaardag prima tussen.
Zoals ik gekscherend tegen mijn kinderen zeg word ik vandaag wederom 26 en heb ik gewoon een aantal jaar meer levenservaring ;-). En dan roepen ze in hun puurheid en onschuld, nee hoor, mam je wordt gewoon 44! 12 maart 1974, 44 jaar geleden geboren en zoveel meegemaakt dat is niet samen te vatten in één post. Ik zal jullie er dit keer niet mee lastig vallen 😉 Het is natuurlijk wel een mooi moment om weer even te reflecteren. Waar kom ik vandaan, waar sta ik nu, ben ik tevreden met wat ik doe en waar wil ik (nog) naar toe.

Dankbaar

De afgelopen jaren waren pittig, niet de meest pittige in mijn nog korte leven, maar wel een aantal die mij niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Ze hebben er in ieder geval voor gezorgd dat ik dankbaar ben voor al het moois wat ik nu mee maak, dankbaar voor de mooie familie die ik heb, voor het pijnvrij kunnen hardlopen, voor het werk dat ik heb en doe, en dankbaar voor mijn vrienden om mij heen. Mijn familie en vrienden die mij door dik en dun gesteund hebben en nog steeds steunen bij alles wat ik doe.
Iedere dag bespreek ik dan ook met mijn kinderen het leukste moment van de dag. Ze mogen er 2 noemen en steevast is het tweede moment dat ze noemen het moment waar we ons op dat moment in bevinden, wat wij tot “knuffelmoment” hebben gebombardeerd. Hoe heerlijk is dat!

Nieuwe jaar

Welkom in het nieuwe jaar! Happy new year! Vandaag is de eerste dag van de rest van mijn leven. Het is net als met oud en nieuw, je denkt weer even na hoe het nu gaat, wat er anders moet en kan en hoe je dat aan gaat pakken. Een doelen lijstje is opgesteld en de eventuele goede voornemens zijn genomen.
Leef in het hier en nu, leer van je beslissingen die je in het verleden hebt gemaakt, en kijk niet al te ver vooruit. Geniet van vandaag en doe alleen maar dingen die je leuk vindt! Ik ben niet iemand die graag stilstaat bij een verjaardag (heb ik van mijn vader ), maar ben er (tegenwoordig) wel van overtuigd dat je alles moet vieren. Wijsheid komt met de jaren zal ik maar zeggen 😉

Waar sta ik nu en waar wil ik naar toe?

Mid 40, op weg naar de 50, ook al zo’n heerlijke uitspraak die vandaag de revue heeft gepasseerd. De periode waarin je je af gaat vragen of dit het is, of dit is wat je de rest van je leven wilt doen. Mijn ‘trouwe’ volgers weten allang dat dit ook bij mij langs is gekomen en nog wel langskomt. Niets menselijker dan dat. En ik speel met een aantal leuke ideen, maar de juiste format is er nog net niet. Niet te veel nadenken en gewoon gaan bewegen hoor ik je denken. Dat advies geef ik anderen ook, misschien moet ik mijn eigen advies gewoon gaan opvolgen. En dus hier alvast een voorproefje….

Heb je wel eens over de volgende vragen nagedacht?

Heb jij wel eens over de volgende vragen nagedacht?
Waarom zoek je pas een coach als het te laat is? Waarom zoeken mensen pas een coach als ze een burnout hebben? Je kunt toch veel beter preventief investeren in jezelf!
Ik ben ervan overtuigd dat bewegend leren niet alleen goed is voor jongeren ook voor ons jong volwassenen, volwassenen en ouderen is het goed om te bewegen.
Wat of wie houdt je tegen?
Geef jezelf eens antwoord op deze vragen, en ik vind het leuk als je ze met mij deelt.

Verjaardag

Vandaag is mijn verjaardag, een dag waarop ik toegezongen ben door mijn dierbaren, kadootjes heb mogen ontvangen en ook gewoon aan het werk ben geweest. Dag 1 van de rest van mijn leven waarin ik weer een aantal mooie doelstellingen heb opgeschreven, want misschien weet je het nog niet, maar… het is Time to make (my) Dreams Come true!!!