+31648793989 tess@tessschuurman.nl
teamuitje - tessschuurman.nl

Wat is belangrijker, een wedstrijd of toch het teamuitje?

Wat is belangrijker, een wedstrijd of toch het teamuitje? Dat was duidelijk de tweestrijd waar de mannen mee zaten afgelopen zaterdag. Tuurlijk hockey is leuk, maar met de trackrecord van dit team, is een middag airsoften natuurlijk nog veel leuker! Dit was ook duidelijk te merken in de kleedkamer vlak voor de teambespreking. Het leek meer een hok vol meiden dan met jongens!  

Focus krijgen

De leidraad dit seizoen is grotendeels de focus van de jongens, van alle jongens bedoel ik dan. Een groot deel wil wel, maar is ook makkelijk beïnvloedbaar door de overige jongens. Of ik de coach was, of in de laatste wedstrijd (15-0 verloren) twee andere ouders, het is moeilijk om de jongens erbij te krijgen. Ik moet zeggen het lijkt er op dat het er afgelopen weekend op begon te lijken. 

Nieuwe poule

Omdat de resultaten wat achterbleven (en dan denk ik dat ik het netjes zeg), hebben we na de herfstvakantie in een nieuwe poule, één niveautje lager. Het gevaar is dan dat je het te licht opneemt. Het gevaar van onderschatting duikt op. Vind ik persoonlijk een rare gedachte als je zo verloren hebt als in de wedstrijden hiervoor. Maar goed, niet bij deze jongen honden. Nee deze poule zouden ze wel even alles winnen.

Peptalk

Een peptalk was nodig. Eerst stilte, het kippenhok stil krijgen. Gelukkig had ik een assistent die heel rustig aan de jongens aangaf dat hij het zeer onbeschoft vond dat als er iemand aan het woord was (ik in dit geval) dat ze er gewoon doorheen aan het kletsen waren. EN het was stil! We hebben de jongens aangegeven dat als er chaos is, als ze al meer met airsoften bezig waren en niet met hockey, als er geen focus was, ze ook in deze poule zouden gaan verliezen. Dit leek te helpen, want reken maar dat deze jongens niet meer willen verliezen!

En er was focus, er stond een team!

En er was focus, er stond een team! Tijdens de warming-up was het in het begin nog wat onwennig. Ik heb ze even bij elkaar gehaald en gezegd dat het belangrijk is dat het vanaf dat moment in het teken van de wedstrijd zou staan, met z’n allen! samen lopen, niet een hier en de ander daar, nee met z’n allen. In de wedstrijd ook zo, met z’n allen. We hebben aangegeven dat het wellicht een leuk en goed idee is om ook een jel te hebben, dat was natuurlijk hilariteit alom. Maar de jel was er.

Met z’n allen

Het was echt met z’n allen deze wedstrijd. Ze hadden vrij snel in de gaten dat dit een wedstrijd zou zijn waarin ze kans maakten om te winnen. EN nee het was niet zo dat ik achteruit geleund in de duck-out kon gaan zitten, nee ze hadden nog steeds aansporing nodig, maar ze deden het met z’n allen.  Ze zetten allemaal het blok, waren guard voor de ander en wilden echt winnen! 

Mindere goden

In wedstrijden als dit ontdek je de mindere goden. Als dat nog niet het geval was. Deze jongens kunnen niet mee met de rest. Een aanval loopt dood bij deze jongens, hun loopvermogen en inzet is een stuk minder en dat is jammer. Maar ook daar moet je mee werken. Het is dan de kunst dat je er voor zorgt dat ze niet worden overgeslagen, maar dat je ze een extra stukje stimulans geeft zodat ze wel blijven gaan!  Ik denk er over om tijdens de training op donderdag een stukje loopscholing te gaan geven, lijkt me geen gek idee en ik denk dat veel jongens er iets mee kunnen winnen. (wordt vervolgd…)

Gewonnen!

En ja we hebben gewonnen met 4-3! De jongesns renden het veld over aslof ze wereldkampioen waren geworden. Wat een feest. Dat maakte het teamuitje alleen nog maar gaver. Ik ben geen fan van wapens, maar de jongens vonden het airsoften super vet! Daarna met z’n allen pannenkoeken gegeten (die ik ’s morgens om 8 uur ben gaan bakken !) en een borreltje met alle ouders. Al met al een zeer geslaagde dag. Maar vooral dat we gewonnen hebben, dat de jongens weten dat ze dat kunnen! Ik heb nu al zin in de volgende wedstrijd!