+31648793989 tess@tessschuurman.nl

We zijn weer begonnen! Na een aantal weken geen hockey, zijn we vandaag weer begonnen op het veld.

Hoe heerlijk is het om in het zonnetje op het (kunst) gras te rennen. Tijdens de winter hebben we naast het zaalhockey ook een paar looptrainingen gehad, maar hockeyen is toch wel het leukste!

Super overigens om de jongens wat meer loopscholing te geven en er voor te zorgen dat ze in beweging bleven. Want het verbaast mij iedere keer weer hoe (slecht) sommige jongens bewegen.

Bewegen

We hebben te maken met jongens die zich meer bekommeren om Fortnite dan buiten rennen. Daar waar wij vroeger… Ja vroeger veel meer buiten aan het rennen waren, zie je nu echt wel dat sommige jongens dat missen. In die paar trainingen heb ik dat nog niet weten te verbeteren, maar je ziet dat een paar er toch wat aan hebben gehad. Het geeft mij in ieder geval vertrouwen dat ik hier iets mee kan en moet. Wordt vervolgd….

Coachen

Het leukste van het coachen vind ik toch wel het bouwen van een team. Van los zand, 15 verschillende jongens, één geheel proberen te smeden. Dat is niet altijd makkelijk. Je hebt te maken met grote verschillen. De een wil heel graag en de ander maakt het allemaal niet uit.

Je hebt ook te maken met jongens die 10/11 zijn, maar in hun hoofd veel jonger zijn. Het mooie vind ik dat na een tijdje met de groep bezig te zijn, ze nu door hun teamgenootjes tot de orde geroepen worden. Je ziet de verhoudingen onderling steeds duidelijker worden. De jongens die willen, zeggen tegen de jongens die niet willen, die de stoorzenders van de groep zijn, kom op meedoen!

Pure teambuilding.

De nieuwe slogan is na vandaag “One team, one mission”. We gaan er alles aan doen om kampioen te worden. Stap voor stap en met z’n allen. Je ziet dat er een aantal op staat en dat er een aantal afhaakt. Deze jongens maken soms nog doelpunten voor zichzelf, maar na vandaag maken ze doelpunten voor het team!

Terug naar de wedstrijd

Terug naar de wedstrijd. Vandaag zijn we weer op nul begonnen. Wat ik ze vertelde in de team bespreking was dat ik graag kampioen wil worden, maar wat ik veel belangrijker vind is dat ze leuk hockeyen, scoren en het naar hun zin hebben. Plezier is het allerbelangrijkste!!!

De wedstrijd ging goed. Eigenlijk was het heel duidelijk dat we konden winnen vandaag. Wel was onze verdediging gatenkaas en daar konden we nat op gaan. Het was een mix van Ajax en het Nederlands elftal.

Één nul bij rust was wat weinig. In de rust heb ik de verdediging tot de orde geroepen. We hadden maar een paar opdrachten.

1. Plezier

2. Lekker hockeyen

En in de rust kwam daar verdedigen en scoren bij.

Als de jongens nu nog het ego trippen eruit laten, echt waar dan gaan we van iedereen winnen! Uiteindelijk hebben we 6-1 gewonnen. Waarbij het tegendoelpunt via het lichaam. Ging ipv via de stick. Maar ja we hebben geen VAR….

ONE TEAM ONE MISSION we gaan ervoor.