+31648793989 tess@tessschuurman.nl

Nog een week en dan is het d-day. Dan is het de dag van mijn marathon. En nu vraag ik het me af, weet ik het zeker?
Zondag 20 oktober zal ik in startvak pink rond 9.30 starten en 42,195 meter gaan rennen door Amsterdam. Dat is het plan wat al bijna 10 maanden in mijn hoofd zit.

If you can dream it, you can do it!

In de week waar er geschiedenis is geschreven op hardloopgebied, is het lastig om rustig te blijven, om niet als een dolle jonge hond over de startlijn te gaan, te denken dat ik alles kan en mezelf helemaal gek te laten maken.

Nieuw parcours

Als ik een wedstrijd loop, zoek ik vaak een nieuw parcours, een loop die ik nog niet eerder heb gelopen. Al maak ik hier en daar een uitzondering. De marathon van Amsterdam is een heel nieuw parcours en ik heb geen idee wat ik kan verwachten. Ik weet dat ik net als anderen stuk ga, dat het zwaar gaat worden, maar verder is het spannend….heel spannend.

Cirkels van aandacht

Ik heb er denk ik nooit zo bewust over nagedacht, maar als je begint met rennen, kom je op een gegeven moment in een flow en ren je in het nu. Wat ik ook weet is dat je in 42 kilometers genoeg tijd hebt om je gedachten de vrije loop te laten. Tijdens mijn trainingen heb ik ook gemerkt dat als ik over van alles denk, dat mijn hr omhoog gaat. Het is dus de kunst om dat niet te doen, om in cirkel 1 te blijven.

Eberspacher

De cirkels van aandacht van de Duitse sportpsycholoog Eberspacher kun je gebruiken in de sport,maar ook zeker op de werkvloer… Elk niveau staat symbool voor de hoeveelheid aandacht die je voor je taak hebt. Hoe dichter bij het centrum, hoe beter je concentratie, hoe verder je afwijkt naar de buitenste cirkels, hoe meer je afgeleid wordt.

De kunst is om volgende week in cirkel 1 te blijven, en dat terwijl ik altijd start met cirkel 6 ­čśë

Laatste week

Hoe vul ik mijn laatste week, na mijn laatste 14 km van vandaag? Er staan nog 2 trainingen op de planning, 2 trainingen van 12 minuten op marathon hartslag. “Onderschat nooit de waarde van nietsdoen” het wordt een week met veel rust, vroeg naar bed, veel water drinken, maar niet met koolhydraten stapelen. Ik eet nog steeds geen koolhydraten, dus dat doe ik niet. Uiteraard zorg ik wel dat er genoeg brandstof in mijn lijf zit. Genoeg om straks lekker te rennen!

Kleding stress

Dan is er natuurlijk de kleding stress? Ja, je kunt je er maar druk om maken. Het weer is lastig in te schatten, de afgelopen dagen had je regen, wind kou en vandaag is het warm. Het is niet te voorspellen. Startvak kleding, schoenen, compressiesokken en shorts zijn bekend…Nu nog een shirt. Ik heb genoeg shirts in mijn kast, maar een shirt met mijn naam.voor aanmoedigingen zou ook wel fijn zijn. Als mensen je bij je naam noemen loop je toch net wat makkelijker.

Fysiek en mentaal

We gaan het allemaal meemaken volgende week!!!

Ben ik er klaar voor? Fysiek en mentaal? Laat ik beginnen met fysiek, ja fysiek ben ik er klaar voor, ik ben fit, ik ren alle afstanden makkelijk, ben niet geblesseerd, op een kleine phpd na (pijntje hier, pijntje daar). Wat dat betreft kan ik makkelijk mijn rustweek in. En dan komt dat kleine duiveltje op mijn schouder naar voren….
Weet je zeker dat je 42 km kan lopen met maar maximaal 16 km trainen?
Weet je zeker dat je een marathon aankan als je geen koolhydraten eet?
Weet je zeker dat je achillespees het houdt?
Wat is je doel?
Hoe lang wil je er over doen?

Allemaal vraag die ik volgende week ga beantwoorden, want ja, ik weet het zeker…Ik ga volgende week starten!