+31648793989 tess@tessschuurman.nl

Welkom in de wondere wereld van een werkloze / werkzoekende.  Werkzoekende klinkt een stuk positiever en aangezien ik me heb voorgenomen om alles positief te benaderen en van alles te gaan genieten in mijn leven en dus ook van het zoeken naar werk,  is dit stap 1.

wondere wereld - tessschuurman.nl

Dipje

De afgelopen week had ik even last van een dipje. Dit heb ik nog niet veel meegemaakt en voor alles moet een eerste keer zijn. Het dipje had met een aantal factoren te maken, allemaal logische factoren dat wel, maar oh wat vond ik het extreem irritant.

Toegeven

Ik heb de neiging om af en toe mijn gevoelens weg te stoppen. Een soort struisvogel politiek toe te passen. Als ik er niet aan denk,  is het er gewoon niet. Neem van mij aan, dat werkt niet zo. Het komt op een gegeven moment gewoon keihard terug. Hiermee wil ik niet zeggen dat je de hele godganse dag moet gaan zitten grienen en er in moet blijven hangen. Nee, gewoon af en toe aan je verdriet toegeven dat lucht in ieder geval op.

Afspraak

Vandaag had ik een afspraak met een “externe” iemand die niet in mijn innercircle zit. Iemand die luistert,  advies geeft,  maar ook iemand die niet zegt wat ik moet doen. Nee, iemand die mij de vragen stelt zodat ik het zelf doe. Die er voor zorgt dat ik zelf de juiste keuzes maak en als ik een foute keuze maak mij weer de goede kant op stuurt. Emile, want zo heet hij, gaf mij de raad om in een schriftje van alles op te schrijven. Nu schrijf ik al redelijk wat op, maar ik moet nu anders schrijven.

Whitebook

Het schriftje, mijn nieuwe whitebook, komt vol te staan met dingen die ik wel heb afgerond, dus niet dat eindeloze to do lijstje met dingen waar je toch niet aan toe komt. Ken je dat, als je op gaat schrijven per dag wat je wilt bereiken, je die lijst gewoon weg veel te lang maakt. Nee, dat dus niet gewoon opschrijven wat je gedaan hebt. En vooral, en dat vind ik wel een toffe, opschrijven waar je die dag dankbaar voor bent.

Bloggen - tessschuurman.nl

Omdenken / Geruststellende gedachten

Stap 3 is om de kunst van het omdenken je eigen te maken. Om geruststellende gedachten te hebben. Dus niet ik kan het niet, nee … ik kan het wel en ik ben goed genoeg! Ja werkgever die nog een top werknemer zoekt…ik ben goed genoeg en ik kan het! Als je mij uitnodigd, zal ik het laten zien ook!

Blijven solliciteren

En dan natuurlijk als stap 4 gewoon blijven solliciteren. Ja dat is namelijk gewoon de realiteit, ook al worden er in november / december bijna geen mensen aangenomen, en zijn er echt wel minder vacatures omdat bedrijven het boekjaar willen afsluiten. Je moet in ieder geval je 4 verplichte sollicitaties of netwerkgesprekken blijven hebben. En als het even kan meer dan dat.

Wondere wereld

Wat is dat dan die wondere wereld? De wondere wereld van een werkzoekende. Dat zal ik proberen uit te leggen in mijn volgende blog(s).