+31648793989 tess@tessschuurman.nl

Zoektocht naar meer geluk en positiviteit - tessschuurman.nl

Een zoektocht naar meer geluk en positiviteit, het klinkt bijna zweverig. Dat is het totaal niet, het is wel iets waar iedereen tegenwoordig mee bezig is, althans dat lijkt wel zo. Als je rondkijkt op het wereldwijde web lijkt het wel of iedereen op zoek is naar meer bewustwording en persoonlijke groei. Iedereen wil weten hoe je een leven creëert dat je het allerliefste wilt. Hoe leef je je mooiste leven? Hoe word je de beste versie van jezelf?

Midlife Crisis

Tot een paar jaar geleden heette dit volgens mij een midlife crisis. De midlifecrisis is een psychologisch verzamelbegrip voor de psychologische ontwikkelingsfase van mensen tussen de 35 en 50 jaar. Vaak wordt men op deze leeftijd geconfronteerd met zingevingsvraagstukken en wordt men daardoor uit balans gebracht. (De term werd geïntroduceerd in 1965 door Elliott Jaques – bron: wikipedia).
Dit is dus niet typisch iets voor nu. Veel mensen worden zich steeds meer bewust van het eindige leven van het feit dat het leven een deadline heeft. Hoe zorg je ervoor dat je je mooiste leven leeft? Leven in het nu, leef vandaag en maak je niet druk over de rest van de week, de maand of zelfs de rest van het jaar. Hoe doe je dat? Wat heb je daar voor nodig?

Pursuit of Happiness

Er is altijd een aantal gebeurtenissen die er voor zorgen dat je weer even stilstaat. Wat is de waan van de dag en hoe sta ik er in. Blijf ik hangen in de zekerheid, of stap ik er uit en spring ik in het diepe? Bij mij was het roer al een tijdje om. Ik ben al in beweging gekomen in die richting. En recente gebeurtenissen dragen er alleen maar meer aan bij. Ik ben bezig met mijn pursuit of happiness, mijn zoektocht naar meer geluk en positiviteit. Ik heb mezelf al de titel van Chief Happiness Officer gegeven. Dat word je niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen:
Hoe definieer je geluk?

  • Hoe leef je positiever?
  • Wat komt er allemaal bij kijken?
  • Waarom doe je wat je doet?
  • Waarom sta je iedere dag op?
  • Wat wil jij nalaten als je er niet meer bent?
  • hoe word je de beste versie van jezelf?

Op al deze vragen (en meer) zoek ik een antwoord en zal ik hier met jullie delen.

Kamer van Koophandel

Vorige week zat ik bij de Kamer van Koophandel. Ik ben ingeschreven met mijn eigen bedrijf. Tess Schuurman Life & Personal Business Coach. Mijn bedrijf waar ik anderen wil helpen en inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Een bedrijf waarin ik de combinatie van coachen en bewegen zal gaan toepassen. Waar ik mensen wil helpen in de zoektocht naar meer geluk en positiviteit. Een gezonde geest in een gezond lichaam, gezonde en fitte ondernemers, werknemers en uiteindelijk het verzuim tegen gaan.

Blijven ontwikkelen en onderzoeken

Om dit te doen, moet ik ook blijven ontwikkelen en zal ik veel gaan onderzoeken.
Zoals ik al zei, mijn beweging is al begonnen, maar ik wil nog meer weten.
Wil je gelukkig worden, bestudeer geluk.
Wil je positiever worden, bestudeer positiviteit.
Wil je succesvol worden, bestudeer succes
Kortom echt een heleboel te doen nog, maar een prachtige reis en ik neem jullie graag mee!

Challenge

Om te beginnen wil ik beginnen met een Challenge. Met #alledagendankbaar ga ik iedere dag op mijn Facebook (tessschuurman.nl) en mijn instagram (tessrent) posten waar ik die dag dankbaar voor ben, dit kan een gebeurtenis zijn, een quote of een afbeelding. De alle dagen dankbaarheid challenge. Waarom? Omdat als je vanuit dankbaarheid leeft, je veel meer geniet van de kleine, mooie dingen in het leven, je veel meer positieve energie zal hebben en, en dat is voor iedereen toch het grotere doel, dat je “happy de peppie” door het leven gaat!

Meedoen?!

Het lijkt mij super tof als jullie met mij delen waar jullie dankbaar voor zijn, dit kan onder mijn post of plaats zelf een bericht. Dit kan op mijn Facebookpagina, maar uiteraard ook in alle anonimiteit via de email. (tess@tessschuurman.nl). Ik ben er echt van overtuigd dat als je je dagelijks afvraagt waar je dankbaar voor bent, je veel meer gaat genieten van het leven en je gelijk al iets positiever in het leven staan.
Wil je ook meer geluk en positiviteit in je leven? Meld je dan nu aan voor mijn ‘nieuwsbrief’ en ik hou je op de hoogte van nieuw challenges, mijn e-book en alle andere leuke activiteiten die voor de rest van 2017 gepland staan.