+31648793989 tess@tessschuurman.nl

4 keer per week lopen

Full Focus!

Deze week is de eerste week waarin ik ga proberen om 4 keer per week te lopen. En omdat mijn 100 dagen nog niet officieel zijn begonnen, ben ik ook hier en daar nog wat aan het spelen. Zo schreef ik vorige week al dat ik mijn ‘voluit’ 10 km naar deze week heb geschoven omdat er een wedstrijd is. Zo heb ik dan ook maar bedacht dat ik de trainingen van vorige week daarbij doe, want er is vast een reden waarom het zo is opgebouwd.

T12 5km Vogels kijken

Vogels kijken. in het boek word hier niet heel veel over geschreven, alleen dat het een run is zonder muziek, hr monitor etc. Als ik wat verder kijk zie ik dat het eigenlijk in Z1 gelopen moet worden. Nou ja, dat is dus niet gelukt. Het vogels kijken zeker wel, het prettige is namelijk dat je ook van alles in de omgeving ziet, je wat makkelijker stopt om een foto te maken. Maar lopen in Z1 als ik met Z2 op hartslag al zo immens langzaam aan het lopen ben, heb ik mijn vogels kijken gebombardeerd tot een just run.

Nog een experiment?!

Nog een experiment?! Alsof lopen op hartslag en niet meer dan 14 km nog geen experiment genoeg is, ben ik ook met een ander eetpatroon begonnen. Ik gaf het al eerder aan dat ik wat boeken gekocht heb, ik wil terug naar 3 keer per dag eten, niet of nauwelijks snoepen tussendoor, geen suiker en geen koolhydraten meer. Experiment is dan wellicht niet het juiste woord, want het is overal bewezen dat het werkt, maar voor mijzelf is het zeker een experiment.

T13 11km marathon hartslag

Zoals gezegd een beetje gespeeld met de weken, waardoor ik gisteren vogels keek en vandaag een 11km gelopen heb. Eigenlijk had ik deze 2 dagen omgedraaid moeten lopen, maar ik bedacht me te laat dat ik het schema van vorige week op zou pakken. Anyway, 11 km op hartslag. Ik had al een waarschuwing gehad dat bij het veranderen van je eet patroon je je wat vermoeider zou kunnen voelen en vooral dat je hartslag wat hoger is dan normaal. Die van mij is al redelijk hoog, nog hoger dus!

11 km voelde als 30 km

Nou dat was geen geintje, inderdaad voelde ik met wat minder fit dan vorige week, of de week daarvoor. Na 11km voelde ik me alsof ik er 30km op had zitten. En dan vooral in mijn benen, wat voelde deze zwaar. Maar binnen een mum van tijd was het weer prima te doen. Ik ga er vanuit dat ik binnen een week super fit ben, maar deze week zal nog even harken zijn. Lekker vooruitzicht met het wedstrijdje as zondag. Ik doe de 10km van de Krinkels-Pim MullierLoop ­čÖé ik ben dan ook heel benieuwd. Maar eerst vrijdag nog een 6 km intensief!

6km intensief, fartlek hubby style.

6km intensief. Alwin had aangegeven dat als ik op een normaal tempo mocht trainen deze week hij nog wel een keer mee wilde lopen. En wat is er dan beter dan samen intensief te rennen ….Hij had een leuk parcours bedacht in het bos. Heuveltjes, trappen en alles op hoog tempo. Prima, al ren ik niet als een debiel naar beneden, want ik ben af en toe zo onhandig dat ik bang ben om te struikelen.

Lagere energie.

Het was al voorspelt als je je eet gewoonte aanpast, zal in eerste instantie je energie omlaag gaan. En inderdaad , zeker tijdens een intensieve training merkte ik dat. Ik hield het net iets minder lag vol dan gepland en gehoopt. Want stiekem wilde ik Alwin er tijdens het laatste sprintje uit rennen, maar dat zat er nog niet in…next time, baby, next time!

Op naar de Pim Mullierloop!!